Hatalmas slágerek szólnak az ILLÉS klubban

Február 25-én este nagyszerű programmal várja az Illés-dalok kedvelőit a Miskolci Illés EmlékZenekar (MIEZ).

Első koncertjét 2006-ban adta a Miskolci Illés EmlékZenekar, azóta pedig az országban egyedülálló módon képviseli az ILLÉS együttes életművét. Szörényi Levente a kezdetektől figyelemmel kíséri, és tevékenységüket annyira elismeri, hogy a MIEZ plakátján mindig ott szerepel a „Szörényi Levente és Bródy János ajánlásával” felírat.

Zenélés közben (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Több száz sikeres koncerten vannak túl. Munkájáért a MIEZ 2019-ben Nívódíjat kapott, és havi rendszerességgel működik a miskolci Ady Művelődési Házban az Illés Klub. Járt már náluk többek közt Bródy János, Szörényi Levente, Koncz Zsuzsa, Frenreisz Károly, Szigeti Ferenc, Varga Miklós, Lerch István, Kovács Kati, Homonyik Sándor, Halász Judit, Kalapács József, Malek Andrea, Török Ádám, Laár András, Sasvári Sándor, Alapi István, Vadkerti Imre.

– A Miskolci ILLÉS Klub 2006 óta működik. Fő célunk az egykori ILLÉS zenekar emlékének ápolása. Ennek érdekében gyakran hívunk meg vendégeket, nem elsősorban fellépni, hanem beszélgetni. Szokott lenni kvízjáték a 60-as, 70-es évek zenéjéből, és van egy újságja is a klubnak, ami évente jelenik meg. Természetesen lehet táncolni, szórakozni, és szoktunk tartani a klubban kiállítást is. Sajnos a járvány alatt több rendezvényünk elmaradt, s már alig várjuk, hogy szájmaszk nélkül, önfeledten tudjunk szórakozni, mert így nem az igazi – mondta stábunknak Mező István, az Illés Klub főszervezője.

Vadkerti Imre és a Miskolci Illés EmlékZenekar (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Az Illés Klub következő rendezvényére február 25-én, pénteken 19.30-tól kerül sor a miskolci Ady Endre Művelődési Házban.

(Kiemelt kép: Szörényi Levente az Illés Klubban 2015-ben /Vona Ildikó fotója/ PannonHírnök)

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek