Hatalmas tömeg a Miskolci Kocsonyafesztiválon

A koronavírus-járvány miatti kétéves kényszerszünet után idén újra megrendezték március 3. és 5. között a Miskolci Kocsonyafesztivált.

Három színpadon gazdag zenei kínálat várta a közönséget, de a kocsonyaünnephez ezúttal kétnapos régiségvásár, valamint szombaton az Avasi Kvaterka is kapcsolódott egy jó kis borozgatós programmal.

 

Felvonulás nyitotta a fesztivált

 

„Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka”– tartja a mondás. Maga a legenda a középkorból származik, amikor Potyka Kata kocsmájában a langyos kocsonyalébe ugrott egy béka melegedni, ám kimászni már nem tudott. A megdermedt étel tálalásakor nagy szemekkel pislogott a meglepett vendégek felé.  Ez a történet adta az ötletet néhány éve a miskolciaknak, hogy szervezzenek egy téli fesztivált.

 

Kocsonya elvitelre

 

Ez a mostani már a XV. Miskolci Kocsonyafesztivál. Látványos felvonulással és ünnepi megnyitóval kezdődött március 3-án, péntek délután a programsorozat. Három napon keresztül 75 gasztronómiai szolgáltató, több mint 20 kocsonyaárusító hely, és a színpadokon több mint 40 produkció várta a látogatókat.

 

Vásári forgatag

 

Gazdag étel- és italkínálat, igazi gasztronómiai kavalkád fogadta a fesztiválozni vágyókat. A hagyományos téli ételek mellett a kocsonya számtalan változatából lehetett válogatni, de nem maradhatott el a házi rétes, kürtőskalács, lángos és a forralt bor sem. A jó hangulatról az ismert énekesek és zenekarok mellett utcazenészek is gondoskodtak.

 

Paddy and the Rats

 

Koncertet adott többek között a Paddy and the Rats, az Animal Cannibals, a Balkan Fanatik, a New Level Empire, Lotfi Begi, a Margarit Island, Gerendás Péter, a Miskolc Dixieland Band. A fesztivál külföldi fellépője, a Groove Coverage szombaton lépett színpadra.

 

Mr. Piano

 

A hagyományoknak megfelelően nagyszabású koncert zárta a Kocsonyafesztivált. Idén a rendezvény zárásaként, vasárnap délután Horváth Charlie “Charlie 75” című produkcióját hallhatta a közönség.

Miskolc szimbolikus épületét, az Avasi kilátót a rendezvény idejére zöld színnel kivilágították, így a város fölé magasodó tv-torony látványelemként is részese volt az eseményeknek.

 

Charlie koncertje

 

Pontos adatok még nincsenek, de annyit már lehet tudni, hogy rendkívül jól sikerült az idei kocsonyafesztivál.

 

Szöveg és fotók: Vona Ildikó

Nyitókép: Helyben készült ételek a Kocsonyafesztivál kínálatában


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek