Hátrányos helyzetű gyermekeket lát vendégül a kecskeméti színház

Sokéves hagyományához híven, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház ebben az évadban is vendégül látja a környékbeli települések hátrányos helyzetű gyermekeit.

A környékbeli települések önkormányzataival való együttműködés keretében idén is olyan gyerekek érkeznek január 28-án a teátrumba, akiknek élethelyzete nem teszi lehetővé a színház meglátogatását. Ezúttal a szerdán bemutatott Rigócsőr király című zenés mesejátékot tekinthetik meg a gyermekek a színház vendégeként.

A gyerekek színházba jutását az önkormányzatok biztosítják, az előadás a színház ajándéka, az előadás utáni ajándék csokoládéról pedig a Földhivatal munkatársai gondoskodnak.

Az előadás után a gyerekeknek lehetősége lesz találkozni a szereplőkkel, közelről megnézni a jelmezeket, bábokat.

A gyermekek Lajosmizséről, Kunbaracsról, Kerekegyházáról, Fülöpházáról, Ágasegyházáról, Lakitelekről, Orgoványból érkeznek. Emellett a színház vendégei még a Egyedülálló Szülők Klubja kecskeméti csoportjának tagjai, a Fülöpjakab Általános Iskola Alapítvány, a Máltai Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthona, Kecskemét és a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Tóth László Általános Iskolája. -írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea

Ha tetszenek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek