Hatszázötven állást kínáltak a foglalkoztatók

A megye 16 járásának 102 kiállítója hozta el portékáját Miskolc belvárosába, az V. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásárra, a kormányhivatal pedig 70 foglalkoztató közel 650 álláshelyét ajánlotta a munkát keresőknek.

A rendezvényt a megyei kormányhivatal, Miskolc város önkormányzata és a Munkaügyi Központ közösen szervezte meg a Szent István és az Erzsébet térre, a nagy érdeklődés miatt azonban a Széchenyi utca is megtelt standokkal. A kiállítók többségét önkormányzatok adták, de településüzemeltető, gazdasági szervezetek, nonprofit kft.-k és szociális szövetkezetek is részt vettek a kétnapos eseményen.

Szabad a vásár!

Demeter Ervin kormánymegbízott nyitó beszédében a közfoglalkoztatás céljait hangsúlyozta, kiemelve: az a legfontosabb, hogy visszavezessék az embereket a munkaerőpiacra. Idén közel 14 ezer fő vett részt valamilyen képzésen a közfoglalkoztatáson keresztül, és több mint 11500 fő el is végezte ezen képzések valamelyikét.

Táncosok szórakoztatták a látogatókat

A rendezvény célja a közfoglalkoztatás során előállított termékek bemutatása, a program értékteremtő jellegének, hasznosságának megismertetése az emberekkel, továbbá alkalmat biztosítani a közfoglalkoztatók közötti kapcsolatfelvételre és kooperációk kialakítására.

“A vásáron két napon keresztül kézzel foghatóvá válik a látogatók számára a közfoglalkoztatási program sikere, a kézműves termékek és az élelmiszerek sokasága” – fogalmazott Kiss János miskolci alpolgármester.

Hoffmann Imre helyettes államtitkár a nyitó ünnepségen beszélt a közfoglalkoztatási rendszer kialakulásáról, amit a tömeges munkanélküliség megszüntetésére hoztak létre. 2011-ben olyan program indítása volt a cél, ahol értékteremtő tevékenységeket lehet végezni. A 2019-es költségvetés alapján 180 milliárd forint biztosítja majd mintegy 126 ezer fő közfoglalkoztatását.

Portékákkal teli utcácska a kiállításon

Nagy érdeklődés kísérte a miskolci eseményt. Borsod megye 16 járásának 102 kiállítója mellett Heves megye 3, Nógrád 2, Hajdú-Bihar 5 települése is bemutatkozott, a Szent István téren felállított színpadon pedig táncegyüttesek és zenekarok szórakoztatták műsorukkal a látogatókat.

Bábok csuhéból

(Fotók: Vona Ildikó/ PTV)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek