Hattyúk szállták meg Kiskunmajsát

A majsai záportározó kíváló helyet biztosít a hattyúk számára, a téli időszakban. Idén ismét egy nagy hattyúcsapat vette birtokba a belvárosban található tavat.

A hatalmas madarak táplálékszerzését ezekben a napokban nehezíti, hogy szinte teljesen befagyott a mesterséges tó. A záportározó és környéke a kirándulók célpontjává vált a hétvégén, ahol kilencegyedes hattyúcsapat közeli szemlélése mellett a tél örömeit is élvezhették a családok. A tónál kialakított homokdomb a havazásnak köszönhetően ugyanis szánkózódombbá alakult, ezért sokan éltek a ritka lehetőséggel. – adta hírül a BAON Bács-Kiskun megyei hírportál

a Baon.hu

A hattyúk életmódja sajátos, többségük költöző madár és szigorúan védett fajnak számítanak. Etetni nem ajánlatos őket hiszen a kenyér és minden egyéb mesterséges élelmiszer könnyen bajt okozhat nekik. A hattyú tápláléka vízinövények részeiből és magvaiból, rovarokból, férgekből, kagylókból, apró kétéltűekből és halakból áll. Télen ezt gabonával, burgonyával egészítik ki. Kevesebbet legel a ludaknál, csőrével inkább vízinövények gyökerei után kutat.

 

Juhász Márta

Ha tetszett a cikk, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek