Házasságtöréssel vádolják Gulyást a baloldal „szennylapjai”

A miniszter ezért feljelentést tesz a Nyugati Fény és az ezalenyeg.hu ellen.

Vasárnap két baloldali „médium”, a Nyugati Fény és az Ez a lényeg azt írta, Koncz Zsófia, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje Gulyás miatt válik. A Miniszterelnökséget vezető miniszter Facebookon azt írta: büntetőfeljelentést tesz, valamint polgári pert indít a két „baloldali propagandalap ellen”.

Gulyás posztjában arról ír, hogy viszonya politikustársával nem túl szoros, legutóbb az őszi ülésszakon találkozott vele: „A baloldali média napról napra újabb és újabb határokat lép át a rágalmazásban. Korábban a hazugságáradat a közéleti kérdésekre korlátozódott, ma azonban a baloldal már köz- és magánélet között sem tesz különbséget. Az ezalenyeg.hu a címben még kérdésként, a cikkben már állításként fogalmazza meg, hogy Koncz Zsófia képviselőtársam azért válik, mert velem van viszonya. Ugyanezt a »hírt« a másik baloldali propagandatermék, a Nyugati Fény tényként közli.Hozzáteszi: Zsófiát tíz éve ismeri, de llegutóbb is másfél hónapja találkoztott vele.

A folytatásban tagadja, hogy tudott volna politikustársa házasságának megromlásáról:

„…nem tudtam, válásáról a sajtóból értesültem. A cikk minden alapot nélkülöző hazug állítása durván megsérti Koncz Zsófia és férje magánélethez való jogát, valamint az én személyiségi jogaimat is.”

Majad arról ír, hogy a Facebookra mennyit költött a két évvel ezelőtti választásokon az a baloldal, amelyik keblére öleli a jobboldalt: „A baloldali sajtó hazugságözönében akár kézlegyintéssel is elintézhetnénk a még ma is ritka gátlástalanságot, de valójában a szélsőjobbot is keblére ölelő baloldal első számú online kampányújságáról van szó, amelynek csak Facebook hirdetésére 53 millió forintot költött a baloldal az önkormányzati választási kampányban.”
Végezetül kijelenti, hogy jogi lépésket tesz a két médium ellen, és a remélhetőleg megítélt kártérítést jótékonysági célra ajánlja fel: „Éppen ezért a (névtelen) cikkek szerzői ellen feljelentést teszek aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt és személyiségi jogsértés miatt pedig polgári pert indítok a két baloldali propagandalap ellen. A bíróság által megítélendő sérelemdíjat teljes egészében jótékonysági célra ajánlom fel valamely – Koncz Zsófia képviselőtársam által megjelölt, a választókerületében működő – civil szervezet javára.”
A teljes posztot itt olvashatja el.

Az Ez a lényegről a Magyar Nemzet közölt tavasszal összeállítást: eszerint a Hírklikk mellett ez lett a másik MSZP-hez köthető bulvárportál, amelynek csupán egy célja van: mindenképpen lejáratni a Fideszt és annak politikusait. A Nyugati Fény főszerkesztője pedig az a Mandula Viktor, aki nem egyszer szinte már szerelmes rajongást tanúsított Gyurcsány Ferenc helyett, szerkesztőségi tagja pedig az a Szarvas Koppány Bendegúz, akinek baloldali balhéi már a Momentumnak is sok volt.

Fotó: Bach Máté/Magyar Nemzet

Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek