Házhoz megy a vakcina Nagyszombat megyében

Mobil oltócsoportok fognak működni Nagyszombat megyében, ezek tagjai fogják beoltani a szociális intézmények mozgásképtelen, és más, 70 évnél idősebb lakóit, azokat a lakosokat, akiknek gondot jelent elmenni az oltásra, valamint a marginalizálódott közösségek tagjait is. 

Az új szolgáltatásról szerdán tájékoztatott Jozef Viskupič megyeelnök. „5-10 oltócsoportot szeretnénk felállítani, amelyek folyamatosan oltani fognak. A fenntartótól függetlenül, a szociális intézményekben kezdjük a munkát” – jelentette be Viskupič. Az egészségügyi szakemberek a Pfizer/Biontech vakcinával fognak oltani. Olyan mentősök és orvosok lesznek a mobil oltócsoportok tagjai, akiknek már van tapasztalatuk ezen a téren. Teljesen felszerelt mentőautóval fognak közlekedni. Egy csapat öt-tíz embert tud beoltani naponta.

Viskupič a polgármestereket is arra kérte, állítsák össze az oltás iránt érdeklődő, mozgásképtelen lakosok listáját.

A marginalizálódott közösségek tagjainak oltásával kapcsolatban az egészségügyi minisztérium döntésére vár a megye. „Készen akarunk állni, mire megkapjuk az összes szükséges engedélyt” – tette hozzá Viskupič.

Kövessen minket: Facebook

Külhon | Pannon Hírnök

Forrás: ma7.sk

Fotó: Peter Topič


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek