Házhoz rendelhető mozibuszon is megnézheti a közönség Reisz Gábor filmjét

A fiatalok megváltozott filmfogyasztási szokásaira reagálva egy forgalmazás előtt álló magyar film alkotógárdája új kezdeményezéssel juttatja el produkcióját a célközönséghez: Reisz Gábor Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmjét keddig mozibusszal rendelhetik házhoz Budapesten az érdeklődők.

Házhoz-megy-a-mozi-A-Van-valami-furcsa-és-megmagyarázhatatlan-című-film-premier-előtti-bemutatója
MTI Fotó: Kallos Bea

    A film készítői megépítették Magyarország első mobilmoziját, amely házhoz szállítja a filmet a nézőkhöz. A mozibusz megfordítja a szokásos formulát: nem a fiatalokat akarja a moziba csalogatni, hanem a mozit viszi el nekik – tájékoztatta az MTI-t a produkció stábja.
A mozibuszt keddig a http://www.hazhozmegyamozi.com weboldalon lehet megrendelni. Egyszerre legfeljebb hat néző tekintheti meg a filmet egy csak nekik szóló, exkluzív vetítésen, külön meglepetéssel.
A vetítések a Valyo (Város és folyó egyesület) egyedi buszában zajlanak, amely erre az alkalomra mozivá alakult át. A mobilmozi a kért címhez lehető legközelebb keres parkolóhelyet, majd felhívják a rendelőt a pontos helyszínnel és kezdődhet is az előadás.
Reisz Gábor vígjátékát – amely abszurd humorral ábrázolja a mai harmincas generáció elveszettségét – telt házakkal vetítették a közelmúltban lezajlott Magyar Filmhéten. A rendező akkor azt kérte a zömmel fiatal nézőktől, hogy a közösségi médián keresztül is segítsenek abban, hogy a célközönség figyelmét felkeltsék a film iránt. A produkciót, amely Reisz Gábor első nagyjátékfilmje, bemutatták a Karlovy Vary Filmfesztiválon, majd a szeptemberi miskolci CineFesten elnyerte a zsűri nagydíját.
A Van valami furcsa és megmagyarázhatatlant október 30-tól forgalmazza a Cirko Film.

MTI


Hasonló cikkek