Hazugságvizsgálatnak vetik alá azokat, akik kiszivárogtathatták a Ficóról készült videót

Azonosították a szlovák rendőrségen belül azt a csoportot, amelynek tagjai kiszivárogtathatták a vadászházban készült felvételeket. Ezeken ellenzéki politikusok is szerepelnek. Erről Juraj Krúpa (OĽANO), a szlovák parlament védelmi bizottságának elnöke tájékoztatott. Štefan Hamran megbízott rendőrfőkapitány elmondta: 20 rendőrt hazugságvizsgálatnak vetnek alá.

Hamran rendőrfőnök szerint a nyomozók nem hibáztak, amikor folytatták a lehallgatásokat annak ellenére, hogy nem orvvadászatról volt szó. Attól függetlenül, hogy ezek a másik ügy szempontjából relevánsak-e vagy sem.

A rendőrfőnök azt is általános gyakorlatnak nevezte, hogy a rendőrök nem kérték ki újra a bíró engedélyét. Marián Saloň (Smer) bizottsági tag szerint a lehallgatások csak júliusban kezdődtek meg.

Krúpa hangsúlyozta: a szivárogtatásnak nemcsak politikai, hanem büntetőjogi vetülete is van.

A bizottság zárt ajtók mögött ülésezett. Az ülésre a rendőrfőkapitány mellett meghívták Roman Mikulec (OĽANO) belügyminisztert is.

A médiában októberben jelentek meg azok a videofelvételek, amelyeket egy vadászházban, Robert Fico, a Smer elnöke, Robert Kaliňák volt belügyminiszter, Miroslav Bödör vállalkozó, Tibor G. terhelt, volt országos rendőrfőkapitány fia és Marek Para, Tibor G. ügyvédje találkozóin rögzítették.

A Különleges Ügyészi Hivatal felügyelő ügyésze audiovizuális felvételekkel egészítette ki azt az indítványt, amely a Tisztítótűz fedőnevű akciót követően meggyanúsított személyek előzetes letartóztatásának meghosszabbítására vonatkozik. Ez utóbbiak feladata bizonyítani több, a politikai, az üzleti és az ügyvédi közegből érkező személy arra irányuló igyekezetét, hogy befolyásolják a legsúlyosabb bűncselekmények ügyében folytatott büntetőeljárásokat.

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek