Heger: Elutasítom az összeesküvés-elméleteket és az ellenzék fenyegetőzését

Eduard Heger szlovák kormányfő elutasítja az összeesküvés-elméleteket és az ellenzék fenyegetőzését azzal összefüggésben, hogy csütörtökön őrizetbe vették Adrián Szabót, a Felügyeleti Szolgálati Hivatal igazgatóját. Leszögezte, hogy a bűnüldöző szervek szabad kezet kaptak, és hagyni kell dolgozni őket.

„Azok az emberek fenyegetőznek, akik félnek. Kérdés, mitől. Szemtanúi voltunk annak, mint csináltak évekig” – mondta a szlovák kormányfő, aki nem tart az esetleges bizalmatlansági indítványtól. Hozzátette: az ő feladata biztosítani, hogy minden állami szerv a törvénnyel összhangban, a hatáskörén belül tevékenykedjen.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) csütörtökön vette őrizetbe Adrián Szabót, aki ellen hivatali hatáskörrel való visszaélés és korrupció gyanújával indult büntetőeljárás.

Az esetre az ellenzék is reagált. Robert Fico, a Smer elnöke rendkívüli ülésen váltaná le Roman Mikulec (OĽANO) belügyminisztert. Meggyőződése, hogy Szabó letartóztatásával el akarják hallgattatni a belügyminisztérium alá tartozó felügyelőséget, amely a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) jelentésével összefüggésben folytat vizsgálatot.

Peter Pellegrini független képviselő és a Hlas parlamenten kívüli párt vezetője felszólította a belügyminisztert, hogy azonnal mondjon le. Hozzátette: a képviselőtársai készek leváltani Hegert is a parlamentben. Azt állítja, hogy a kormány elveszítette a rendfenntartó erők feletti kontrollt.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek