Heger hadat üzent a Facebookon a korrupció ellen

Eduard Heger (OĽANO) szlovák kormányfő számára a korrupció elleni harc és a reformok gyakorlatba történő átültetése válik elsőrendű feladattá az új esztendőben.

„Az előttünk álló év folyamán kulcsfontosságúnak tartom folytatni a becsületes harcot Szlovákia korrupciótól és a jogtalanságtól történő megtisztításáért” – írta Heger. Egyúttal az igazságért folytatott harcra buzdította az összes becsületes nyomozót, bírót, ügyészt, valamint állami alkalmazottat. „Ne adják fel, a teljes támogatásomat élvezik, és bízom benne, hogy közösen újjáélesztjük a polgárok jogállamba vetett hitét” – konstatálta a kormányfő.

Törekedni fog továbbá a reformok gyakorlatba történő átültetésére, hogy ezáltal folytatódhasson az ország fejlődése. „A társadalmunk rendszerének és a működésének a megváltoztatása nélkül semmire sem jutunk. Tudom, hogy Önök sem akarnak olyan országban élni, ahonnan külföldre távoznak a fiatalok a tanulmányaik folytatása és a megélhetés miatt, mert itt nem találnak megfelelő lehetőségeket a boldogulásra” – mutatott rá Eduard Heger.

A kormányfő új esztendőre vonatkozó célkitűzései között szerepel továbbá az is, hogy egység alakuljon ki a COVID-19 elleni küzdelemben. „Nyilvánosan felszólítom az ellenzéket – beleértve a parlamenten kívüli pártokat is –, hogy tegyük politikamentessé ezt a témát és egyesítsük végre az erőinket. Tegyük ezt meg a lakosság egészségének és életének a védelme érdekében, s egyúttal a gazdaság, az oktatásügy, a kulturális- és sportélet lehető legkisebb mértékű vesztesége mellett” – áll Heger kiáltványában.

A miniszterelnök toleranciára és egymás kölcsönös meghallgatására is felszólított a bejegyzésében. Meggyőződésem, hogy a tisztelet kultúrájának az ápolása által ellenállóbbá válunk bárminemű válsággal szemben. Mert társadalomként összetartóbbá válunk” – tette hozzá Heger.

Nyitókép: TASR

Forrás: tasr,  bumm.sk, Facebook

Kövessen minket a Facebookon is!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek