Szlovákia helikoptereket ajándékozott Ukrajnának

Jaroslav Naď (OĽANO) szlovák védelmi miniszter közölte, hogy Szlovákia helikoptereket (négy Mi-17-es és egy Mi-2-es típusú helikoptert), illetve a Grad-rendszerbe való lőszert adományozott a szomszédos Ukrajnának.

“Az Ukrajnának adott segítséget úgy, mint az eddigieket visszafizetik az Európai Békekeretből, ami az Unió Ukrajna felé vállalt szolidaritásának fontos kifejezőeszköze” – mondta a védelmi miniszter.

Hozzátette, hogy az átadott helikoptereket a szlovák hadsereg már modernebb UH-60M Black Hawk helikopterekkel helyettesítette.

A miniszter szerdán részt vett a NATO brüsszeli központjában a szövetség tagállamainak és 20 másik ország képviselőinek találkozóján, hogy más partnerekkel és szövetségesekkel közösen egyeztessenek az Ukrajnának nyújtott katonai segítségről. “Az összes résztvevő ország – amelyek száma egyébként folyamatosan növekszik – beleegyezett abba, hogy továbbra is segítséget nyújt Ukrajnának. Az ország egyértelműen megérdemli a segítségünket” – zárta beszédét.

Forrás: ujszo.com

Fotó: Tasr

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek