Hello, Dolly! Szatmárnémetiben

A Hello, Dolly! című musicalt mutatja be Sorin Militaru rendezésében a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, a nagyszabású produkció szereposztásában szinte a teljes társulat látható – közölte kedden az erdélyi teátrum.

Az előadás az azonos című Broadway-musical, valamint a romantikus filmmusical alapján készült, amely a látványért és filmzenéért Oscar-díjat is kapott 1970-ben.

Bessenyei Gedő István, a társulat igazgatója elmondta, hogy a Hello, Dolly! nagyszabású vállalkozás, a Harag György Társulat mércéjével mérve valódi szuperprodukció lesz, amilyet még soha nem játszott a színház.

Az előadásban és előkészítésében eddig Szatmárnémetiben soha nem látott méretű stáb dolgozik, a szinte teljes társulatot felölelő szereposztás mellett népes tánckar és statisztéria is szerepet kap a produkcióban, amelynek egyik legnagyobb erénye a zenei értékekben rejlik.     Az igazgató reményét fejezte ki, hogy a népes alkotócsapat munkájából valódi színházi ínyencség, kiváló musical-előadás születik a zenés műfajokért rajongó szatmári közönség örömére.     Az előadás koreográfusa Bodor Johanna, díszlet- és jelmeztervezője Cristian Marin, zenei vezetője Ovidiu Iloc. A bemutatót május 13-án este tartják.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek