Helvécia polgármestere osztott ebédet a Wojtyla Házban

Nem először, és nem is utoljára

Balogh Károly, Helvécia első embere ebédlőasztalhoz hívta a Wojtyla Barátság Központ szegényeit. A maga által biztosított alapanyagokat a község díszpolgára Garaczi János Venesz-díjas mesterszakács, a Tanyacsárda társtulajdonosa főzte készre hétfő délelőtt. A kiváló marhagulyás mellé kenyér és lekváros tejes pite is dukált a rászorultaknak.

A vendégeket Farkas Pál, a népkonyha programszervező munkatársa mutatta be a Wojtyla Ház étkezdéjében.

Balogh Károly sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az elmúlt évek gyakorlatát megszakítva immáron nem tud tejet küldeni nehéz sorsú embertársainak, mivel nemrégiben felszámolta tehenészetét. Azonban hangsúlyozta, ételfelajánlás tekintetében továbbra is számíthatnak rá az elesettek.

Garaczi János méltatta Farkas P. József, a Wojtyla alapító-igazgatója pályafutását annak kapcsán, hogy a szociális intézmény vezetője lengyel állami elismerésben részesült. Múlt hét csütörtökön ugyanis Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök kezdeményezésére a Lengyel Köztársaság Lovagkeresztjét vehette át a karitatív létesítmény vezetője Jerzy Snopek budapesti nagykövettől.

A lajosmizsei Tanyacsárda főszakácsa kitért tulajdonostársa, Terenyi István munkásságára is. aki nemrégiben vesztette életét koronavírus fertőzés miatt. Végül Garaczi János megemlékezett Benke László mesterszakácsról, akivel együtt létrehozták az Első Magyar Fehérasztal Lovagrendet.

A sorsközösséget végül Farkas P. József köszöntötte, aki bejelentette: saját otthona tulajdonjogát átadta a Wojtyla Házat üzemeltető nonprofit gazdasági társaságnak.

A magyaros ételkülönlegesség a támogatók közös felszolgálásával jutott el az ínségesek böjtös asztalára – írja a Hiros.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek