Helyet cseréltek, hogy ne bukjon le az ittas sofőr (videóval)

Igyekezett meglógni a rendőrök elől az ittas kisteherautós, mentőötletként gyorsan helyet cserélt a józan utasával. Nem jött be, így az utas ráadásul hamis tanúzásért felel.

A Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a Siófoki Járási Ügyészség büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette miatt emelt vádat azzal a 30 éves siófoki férfival szemben, aki barátját mentő valótlan tanúvallomást tett egy ittas járművezetés miatt indult bűnügyben. A vádlott 2020 májusában az éjszakai órákban Enying belterületén utasként utazott az ittas állapotban lévő barátja által vezetett kistehergépkocsiban, amikor észrevették, hogy egy rendőrjárőr ellenőrizni készül őket.

Az ittas sofőr ekkor a közeli autómosóba hajtott azért, hogy ott rejtetten a vezetőülésben helyet cseréljen a józan vádlottal, így az intézkedő rendőrökben az a benyomás alakuljon ki, hogy az autót mindvégig a vádlott vezette. A rendőrök azonban a hátsó szélvédőn keresztül látták a helycserét, így a gépkocsit ténylegesen vezető férfi ellen indítottak büntetőeljárást a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt, amelyben a Siófoki Rendőrkapitányság megkeresésével tanúként hallgatták ki a vádlottat.

A férfi azért, hogy barátját mentse, a törvényes figyelmeztetések ellenére valótlan tanúvallomást tett, és akként nyilatkozott, hogy a gépkocsit kizárólag ő vezette, és az ittas férfi a rendőri intézkedéskor csak azért szállt ki a vezető oldali ajtón, mert a másik szorult. A vádlott azonban nem tudott arról, hogy amellett, hogy az intézkedő rendőrök látták a helycserét, az automosó biztonsági kamerája is rögzítette az esetet. Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.

kreszvaltozas.hu


Hasonló cikkek