Helytörténeti könyv készült Mórahalomról

A sokoldalú mű a város elmúlt harminc évét mutatja be. Leginkább helytörténeti, településközpontú szempontból, de interjúkat is tartalmaz

A szerző, Fodor István az Ezer Év Parkjának szakmai vezetője, múzeumpedagógus és helytörténész másfél évig dolgozott a könyvön. Jelentőségteljes kutatómunkát végzett, hogy szakmailag is értékes, ugyanakkor a laikus érdeklődők számára is élvezetesen olvasható gyűjteményt állítson össze.

Egyéb főállású és mellékállású munkálatok mellett készült ez a mű, életem egyik, ha nem a legjelentősebb könyve. A lezárt kézirat 295 oldalas, 480 lábjegyzetet és majd száz interjút ölel magába, a város elmúlt három évtizedét járja körül, elsősorban településtörténeti aspektusból, de ezt kiegészítve járási és kistérségi kontextusba is ágyaztam a 12 nagy egységre osztott könyvet – magyarázta Fodor István a delmagyar.hu-nak.

Objektív ismeretterjesztését a több mint száz interjú teszi emberközelivé, fűszerezi szubjektívvé, melynek köszönhetően a könyv a település egyik fontos értéke lesz. Az e-könyv már a nyárra készen lehet és elérhető lesz a Móratárban, a város adattárában. De nyomtatásban is tervezik a megjelentetést.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Facebook


Hasonló cikkek