Herbert Kickl eddig Orbán ellen volt, most migráns veszélyt kiált

Herbert Kickl osztrák belügyminiszter, az Európát sújtó tömeges bevándorlás újabb hullámára levélben figyelmeztette Brüsszelt.

Az FPÖ politikusa Herbert Kickl belügyminiszter, az Európai Bizottságnak küldött egy levelet, amelyben arra figyelmezteti a bizottságot, hogy újabb nagyszabású migrációs hullám érheti el Európát Törökország irányából – írja a Kronen Zeitung.

Korábban Herbert Kickl is eltúlzottnak tartotta Orbán Viktor határvédelmi intézkedéseit, de ma már azon az állásponton van, hogy azok szükségesek voltak és csak így lehet megvédeni Európát.

A levélben Kickl megírta, hogy az Europol adatai szerint már jelenleg is több tízezer migráns van a régióban, köztük 60 ezren Görögországban, ötezren Bosznia-Hercegovinában és további 5 ezer Szerbiában. Az osztrák belügyminiszter szerint mindemellett fekete-Afrikában 50 millióra, Szíriában pedig 5,6 millióra tehető azoknak a száma, akik potenciálisan útnak indulhatnak Európába.

Csak egy határait megvédő Európa segíthet azoknak, akik valóban védelmet igényelnek!” – írta a belügyminiszter.

Az osztrák politikus szerint az Európai Bizottságnak minél előbb reagálnia kell ezekre a fejleményekre, és egyértelmű jelzést kell küldenie az érintetteknek, hogy ne induljanak útnak, mert Európa nem fogadja


Hasonló cikkek