Herszonban ledőlt a 70 méteres zászlórúd

A konstrukció felállítása közben Herszonban ledőlt a függetlenség 30 évfordulója tiszteletére készített zászlórúd. A bajt az emelőszerkezet hevederének elszakadása okozta – tájékoztatott az UNIAN.

A történteket kommentálva Eduard Naumenko, a megyei állami közigazgatás elnökhelyettese elmondta, “a munkálatok az előírásoknak megfelelően zajlottak, a heveder új volt, kifejezetten e feladatra készült“. A csinovnyik hozzátette: a munkálatokat nem a megyei költségvetésből finanszírozták.

Az UNIAN értesülése szerint a több tonnás zászlórúd rázuhant egy Lexus típusú személygépkocsira, melynek tulajdonosa Vitalij Karavajev, a megyei területfejlesztési igazgatóság vezetője. A szakember néhány másodperccel a szerencsétlenség bekövetkezte előtt száll ki az autójából. Személyi sérülés nem történt.

Korábban a Pannon Hírnök is beszámolt arról, hogy Ukrajnában, az évforduló alkalmából 17 megyeszékhelyen hatalmas zászlókat állítanak. A munkálatokra 170 millió hrivnyát fordítanak a központi költségvetésből.


Hasonló cikkek