Hét hasznos tipp arról, hogyan alkalmazhatjuk a Feng Shui-t az irodában

A világ nyugati felén számos vállalat Feng Shui-szakértőkkel rendezteti be az irodáit, mert elismerik: a Feng-shui elveinek alkalmazásával sokat lehet tenni a munkahelyi légkör javításáért, a dolgozók egészségéért és a vállalat fejlődéséért. Ha szeretné, hogy pozitív változás álljon be az üzletmenetében, Önnek is érdemes megfogadnia az alábbi tanácsokat!

1.A bejárat legyen könnyem megközelíthető és az iroda minden részéből jól látható, és ez az épületre is vonatkozik: nem jó, ha a bejárat/főbejárat előtt fa, lámpa vagy villanyoszlop, parkolóóra akadályozza a csí áramlását, de az sem hoz szerencsét, ha éppen a bejárat közelében van a lift, vagy a lépcsőház.

2. Nyilvánvaló, hogy maga az ajtó is legyen esztétikus, hívogató, jól érje a fény – és mindig legyen tiszta, jól karbantartott. (A nyikorgó nyílászáró bizalmatlanságot szül az ügyfeleinkben.)

3. A bejárat közvetlen közelében ne helyezzünk el szúrós, vagy tüskés növényeket, ez egyenesen elriasztja partnereinket. (Kerek levelű növények természetesen előnyt élveznek!)

4. Fontos, hogy a belső tér jól átlátható, világos legyen. Kerüljük a fölösleges térelválasztók alkalmazását, szüntessük meg a sötét zugokat. Ha kiszögellések, gerendák vannak, oldjuk a negatív hatásukat növényekkel, jó megvilágítással. A gyakori szellőztetés is nagyon fontos, hiszen csak friss levegőn tudnak a gondolatok szárnyalni…

Feng Shui szerinti iroda-átalakítás, Molnár Réka

5. A rend fontosságát talán nem lehet eléggé hangsúlyozni egy iroda esetében!  Rendetlenségben nem lehet eredményes munkát végezni.  Az idők során felhalmozódó felesleges holmik csak a helyet foglalják, és serkentik a negatív energiák kialakulását.

6. A színek is fontosak az irodai hangulat kialakításánál. A dekoráció megválasztásában fontos szempont, hogy milyen területen tevékenykedünk. A sötét bútorokat a jang jelleget képviselik, ezért ezek gyorsítják az energiákat, és serkentik a munkakedvet. A világos, jin jellegű színek használata akkor javasolt, ha nyugalomra van szükség a feladatok elvégzéséhez. Használhatunk kristályokat, pénzvonzó tárgyakat, de a nagy méretű képek is elősegíthetik a jobb munkavégzést, mint például egy zöld mezőt ábrázoló poszter.

7. Kerüljük a káros mértékű stresszt azzal is, hogy kényelmes körülményeket biztosítunk a feladatok elvégzéséhez: legyen elég mozgástér, és fordítsunk nagy figyelmet a számítógépek, az asztalok és a székek megfelelő elhelyezésére!

Tihanyi-Konda Szilvia

 

A témához kapcsolódó cikkeink:

Lakberendezés a Feng Shui és a gazdagodás szellemében

A tértiszítás jelentősége – Feng Shui sorozat, 3. rész

Hogyan kapcsolódnak össze a számok és jellemek a Feng Shuiban?

Az elemek egyensúlya a Feng Shuiban

Hogyan segíthet lakásunk harmonikusabb kialakításában a bágua térkép?

Képek forrásai: 

http://www.yourchineseastrology.comMolnár Réka Feng Shui szakértő tanulmánya  http://mek.oszk.hu/01100/01194/html/


Hasonló cikkek