Hétfőtől fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren

Hétfőtől fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a Budapest Nemzetközi Liszt Ferenc Repülőtéren – közölte a police.hu pénteken.

    Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság (RRI) vezetője január 10-től január 31. éjfélig rendelt el fokozott ellenőrzést az RRI illetékességi területére.
Ennek során “a közrend és a közbiztonság fenntartásának, a közbiztonságot veszélyeztető cselekmény vagy esemény megelőzésének, valamint a közlekedés biztonságának további javítása érdekében” ellenőrzik a Liszt Ferenc-repülőtérre érkezőket, valamint a repülőtéren dolgozó munkavállalókat, továbbá a járműveket – írták.

Kiemelték: “az RRI kiemelt figyelmet fordít az utasok és a látogatók biztonságérzetének fokozására, a jogellenes cselekmények megelőzésére, gondoskodik az állampolgárok gyors és kulturált utazásának biztosításáról, a tulajdon elleni szabálysértések és bűncselekmények megelőzéséről, megszakításáról”.
Az RRI további feladata, hogy vagyonvédelmi ellenőrzések végrehajtásával csökkentse, visszaszorítsa a vagyon elleni cselekményeket – olvasható a rendőrségi közleményben.


Hasonló cikkek