Heti makronaptár – Építőipari adat érkezik a jövő héten

Szinte üres a jövő heti makronaptár, az építőipar áprilisi és első négyhavi teljesítményéről közöl adatokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Hétfőn jelenik meg az építőipari termelés legfrissebb, áprilisi statisztikája. Márciusban az építőipari termelés 3,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az épületek építése 0,3 százalékkal emelkedett, az egyéb építményeké 10,0 százalékkal csökkent. A februárihoz mérten 5,2 százalékkal csökkent az építőipar szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelése. Az első negyedévben az építőipari termelés lényegében nem változott, 0,1 százalékkal volt kisebb az egy évvel korábbinál.
Az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint az építőipar más ágazatokhoz képest kevésbé kitett a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseknek. A gazdaság többi szereplője által elszenvedett hatások a kereslet alakulása révén a megrendeléseken keresztül sújthatják az ágazatot, amennyiben az állami beruházások és beruházásösztönzés ezt nem, vagy csak részben kompenzálja – tették hozzá.


Hasonló cikkek