Heti makronaptár – Ipari, építőipari adatok várhatók a jövő héten

Kevés makrogazdasági adat várható a jövő héten, a februári ipari termelés második becslése és az építőipar februári teljesítményének statisztikája jelenik meg.

Szerdán közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ipari termelés februári második becslését. A hivatal első becslése szerint februárban az ipari termelés volumene 4,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A munka- és szökőnap hatástól megtisztított adatok alapján a termelés 1,7 százalékkal emelkedett. A koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági folyamatok hatása ebben az időszakban még nem jelentkezett.

A termelés az év első két hónapjában 3,2 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában.

Csütörtökön publikálja a KSH az építőipar február számait. Januárban az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 2,5 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A két építményfőcsoport termelése ellentétesen alakult: az épületeké 4,4 százalékkal csökkent, az egyéb építményeké 1,5 százalékkal nőtt.

A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése a decemberihez mérten 0,9 százalékkal emelkedett.


Hasonló cikkek