Heti motiváló – Próbáltad már a textilterápiát?

Napjainkban egyre többen kötnek pusztán hobbiból, azaz a cselekvés öröméért. E tevékenységnek (valamint rajta kívül a horgolásnak, a szövésnek és a foltvarrásnak is) pozitív egészségügyi hatásai vannak – derül ki egy amerikai kutatásból. Ann Futterman-Collier, az Észak-Arizonai Egyetem klinikai pszichológusa megállapította, hogy e foglalatosságok a meditációnál, valamint az írásnál is nagyobb mértékben képesek javítani a hangulatot, és a negatív gondolatok elűzésében is hatékonyabbnak bizonyultak.

Mivel a kötés egy meglehetősen összetett folyamat, ezért nemcsak a stresszoldásban nyújt hathatós segítséget, de az agyat is stimulálja, és képes késleltetni az időskori demencia kialakulását. Az egy-egy elkészült darab felett érzett sikerélmény következtében pedig nő az önbecsülés, ami által az egyén magabiztosabb lesz.

A kötőtűvel és fonallal való bűvészkedés tehát egy rendkívül hasznos kikapcsolódási forma. De mi van akkor, ha még sohasem volt a kezedben kötőtű? Nos, ez esetben sincs semmi okod az elkeseredésre. Az interneten számos oktatóvideó közül válogathatsz, melyek segítségével az alapoktól kezdve sajátíthatod el a kötés minden csínját-bínját.


Hasonló cikkek