Heti motiváló – Tolass ki az aggodalom zsákutcájából!

Az élet, sajnos, számtalan okot ad az aggodalmaskodásra. Azonban – teljesen mindegy, miért nyugtalankodsz, az anyagi helyzeted, a munkád, az egészséged, vagy a gyermekeid miatt – egyet tudnod kell: az aggódás még soha semmilyen problémát nem oldott meg. Éppen ellenkezőleg!

Aggodalmaskodással csak rontasz a már amúgy is rossz helyzeten. Ha a körülményeken nem tudsz változtatni, akkor teljesen felesleges aggódnod, hiszen ezzel nem fogod megoldani a problémádat, sőt, még nagyobb kárt okozol magadnak, ha egyfolytában táplálod ezt a negatív érzelmet. A tartós aggodalom ugyanis számos lelki és fizikai elváltozás okozója lehet a depressziótól kezdve a különböző gyomorpanaszokon át a legyengült immunrendszerig. Ha viszont a probléma megoldható, akkor ahelyett, hogy az energiáidat negatív érzelmekre fordítod, kezdj el a megoldáson munkálkodni!

Ha elengeded az aggodalmad, észre fogod venni, hogy a dolgok nem is olyan sötétek, mint amilyennek eddig láttad őket. A felszabadult energiák segítségével pedig könnyebben megtalálod majd a megoldást a problémádra, vagy – ha a helyzeten nem lehet változtatni – könnyebben túlteszed magad rajta.


Hasonló cikkek