Hévíz – Zalai Népdalosok a II. Hungarikumok Napja ünnepi rendezvényén

A  Hévízi Tiszta  Forrás Népdalkör Zalai dalcsokorral járult hozzá a II. Hungarikumok Napja ünnepi megrendezéséhez Hévízen.

A Dalkör 2001-ben alakult 20 fővel. Örömmel várták és várják- a korban és foglalkozásukban különböző, de elhivatottságukban közös – az éneklés kedvelőit. A Népdalkör elnöke Hontváriné Erzsike kihangsúlyozza: kiemelten fontos számukra, hogy repertoárjukban a történelmi Magyarország minden tájegységének a dalai megtalálhatóak legyenek és műsoraikban folyamatosan előadásra kerüljenek. – Népdalaink jó színvonalú közvetítéséért a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Országos Szövetsége KÓTA – tól ötször kaptunk arany minősítést és háromszor érdemeltük ki az Aranypáva díjat. Ehhez jön még hozzá a Tradíció Alapítvány különdíja is. Természetesen nagy örömet adnak az elismerések, de az emberi, baráti kapcsolatok, amelyek a népdalos közösségek között alakulnak ki talán még többet jelentenek. Felemelő érzés, mikor 100-150 lelkes dalos egyszerre énekli például: „Šzép vagy, gyönyörű vagy Magyarország…” Fellépéseiken viselt zalai népviseletünkel is szeretnék kihangsúlyozni hovatartozásunkat.

Mindezek ismeretében állíthatjuk, méltán nyertek felvételt a helyi Értéktárba, 2016. április 20-án. Az összeszokott együttes zalai csokorral járult hozzá a II. Hungarikumok Napja ünnepi megrendezéséhez Hévízen, november 25-én.

Vélemény, hozzászólás?