Hiába menekültek a drogdílerek, esélyük sem volt a polgárőrök ellen

Baleset után iszkoltak el, de a helyi rendfenntartók hamar elkapták őket.

Nagykovácsiban történt közlekedési balesethez riasztották 2021. február 7-én 13 óra után a budakeszi rendőröket. A helyszínre érve egy fának csapódott, üres autóval szembesültek, se sofőr, se utasok, azonban azemtanúk szerint a kocsiból kimászó négy férfi elszaladt, amikor meghallották, hogy jönnek a rendőrök; kettejükön sérülést is láttak – ismertette az esetet a police.hu.

Mint ahogy a rendőrség honlapja megírta, a róluk szóló információk villámgyorsan elterjedtek a településen, így a helyi polgárőrök is vették az adást. Kisvártatva egyikük jelezte, lát egy gyanús alakot, nem sokkal később már rendőrök igazoltatták a 34 éves férfit. Utóbb kiderült róla, hogy szentendrei, aki a bódultság jeleit mutatta, ezért a verbális kommunikáció lehetőségével nem kívánt élni, egy szót sem szólt, kérdésekre nem válaszolt.

Helyette beszéltek az ujjain látható hámsérülések, illetve a nála talált 290 ezer forint. Időközben újabb jelzés érkezett egy másik menekülőről, az előállítást egy másik rendőri egység intézte.

A másik férfit a Kossuth utcában szúrták ki, aki – meglátva az érkező rendőröket – ugyan megpróbált elfutni, de a gépkocsizó járőrökkel szemben esélytelen volt. Ő Nagykovácsiban lakott, kabátzsebéből bruttó 209 gramm kábítószergyanús növényi törmelék került elő, a kiderített lakcímén pedig megtalálták a hiányzó két férfit is. A 30 éves szentendrei, valamint a 35 éves pilisszentlászlói férfi elismerte, a közlekedési balesetben sérültek meg, a mentők őket kórházba vitték.

Mivel a négy férfivel szemben alkalmazott drogteszt THC-re és COC-ra pozitív eredményt mutatott, a mintavételek megtörténte, a kábítószergyanús anyag, a pénz és mobiltelefonjaik lefoglalása után a Budaörsi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárást kezdett ellenük.

Az már biztos, hogy a járművet az elsőként elfogott, 34 éves szentendrei férfi vezette, aki ellen járművezetés ittas állapotban és járművezetés bódult állapotban vétségének megalapozott gyanúja miatt is eljárás indult, mivel drogtesztje mellett az alkoholszonda is pozitív eredményt mutatott.

HírMix | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook

 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek