Hiányzik a finomság a Mercedes GLA-ból

Az autó darabosabban halad, mint az elődei.

A 163 lóerős Mercedes GLA praktikusabb, de jóval kisebb, mint a GLB volt: sokkal inkább a kompaktautók mezőnyében indulhat – írja a Férfinet.

A hétköznapi használhatóság irányába mutat a 435 literes kapacitású csomagtartó is, amivel jócskán lekörözte az előző modellt. A maximális férőhely 1430 liter, ami rendkívül kellemes, akárcsak a hátsó sor biztosította fej- és lábtér mérete is.

Az első üléseken a Mercedestől már jól megszokott, elegáns, luxuskivitelű pilótafülkét kapjuk, két óriási képernyővel. Ezek egyikén az infotainmentet élvezhetjük, a másikon pedig a különböző beállítási lehetőségeket találjuk. Kicsit hiányoljuk a régi tekerőgombok precizitását.

Ezt ellensúlyozza a szóbeli vezérlés, ami lenyűgözően sokat fejlődött: mostmár bátran navigálhatjuk autónkat kizárólag beszéddel is. Az autó belső terében használt anyagok a Mercedes megszokott nívóját dicsérik, ahogy a felületek kidolgozottsága is.

A 1,33 literes, négyhengeres benzinmotor tisztességes munkát végez, bár néha morgó hangokat ki. A Merci a vidéki utakon 6, míg az autópályaszakaszon 8 liter körül fogyaszt, így takarékosnak is mondható.

Az egyetlen, amit felróhatunk, a feszes rugózás és a bukkanók fölötti döccenések. Ebben hiányzik a márkától megszokott finomság – márpedig egy 21 milliós autótól joggal vártuk volna el.

Írásunk a Tízdolog.hu, a Sensation.hu, az Üzleti magazin, az Üzlet nőknek és a Hír-újság közreműködésével készült.


Hasonló cikkek