Hideg ellenére is buliztak Kecskeméten

Az MTV Music Week keretében szombaton este Kecskeméten koncertezett a Margaret Island és Dzsúdló. A nagyszabású zenei eseménysorozat több nagyvárosban előzi meg a 2021-es MTV EMA popkultúrális díjátadó showt. 

A történelemben először Magyarországról közvetítették az MTV Europe Music Awards-ot november 14-én este a Papp László Budapest Sportarénából. A világsztárok fellépésével színesített díjátadót egy teljes hét kísérő program előzte meg. November 13-án minden magyarországi nagyvárosban ismert előadók léptek színpadra mint például Győrben a Halott Pénz, Debrecenben a Follow the Flow, Kaposváron a Tankcsapda. Kecskeméten a Margaret Island és Dzsúdló ad koncertet. – írja a HIROS.HU

A Kecskeméti Médiacentrum a Margaret Island három tagjával Lábas Vikivel, az együttes énekesével, Törőcsik Kristóffal és Füstös Bálinttal a zenekar gitárosaival készített riportot:

– Hogy fogadtátok a hírt hogy az MTV Music Week keretében Kecskeméten fogtok koncertezni?

Törőcsik Kristóf: – Nagyon szívesen járunk mindig vissza Kecskemétre, nagyon sok emlékünk van az elmúlt hét évünkből, ami ide köt. Nagyon menő, a főtéren még sosem játszottunk, és még nem volt alkalmunk Dzsúdlóékkal sem játszani.

Füstös Bálint: – Itt Kecskeméten indítottuk el a nyári turnénkat, itt volt az első koncertünk. Azóta megjelent a negyedik lemezünk, úgyhogy egy kicsit más műsorral érkeztünk. Hoztunk új dalokat, úgyhogy aki esetleg ott volt korábban az Ápoló Klubban, annak is volt újdonság.

– Nagy dolog, hogy most először hazánkból közvetítik az MTV EMA-t?

Lábas Viki: – Én nagyon örülök neki, hogy idén az MTV Budapestre költözik, és hogy Magyarországon is kicsit népszerűsítik azt, mennyire fontos az élő zene jelenléte. A zenének az a lényege, hogy összehozza az embereket, a pandémia alatt mindenki eltávolodott a családjától, a szeretteitől és csak online tartották a kapcsolatot. Most hogy végre együtt lehetünk egy koncert alkalmával, ez a legjobb feloldódása az elmúlt időszaknak. A kultúrának ezen szegmensének igenis van létjogosultsága, és nem szeretném, hogy alulbecsüljék az emberek azt a munkát, amit a zenekarok belepakolnak a lemezeikbe, az élő hangzásaikba, hiszen itt képzett zenészekről van szó a színpadon, akik rengeteg időt töltenek el azzal, hogy ez az egész hangzás összeálljon. Az a lényeg, hogy összehozzuk az embereket, jól érezzük magunkat és végre felszabaduljunk.

– Országos sikerre tettetek szert, nagyon sokan szeretik a dalaitokat, viszont egy különleges műfajt, folk-popot játszotok. Kinek írjátok a dalokat? Ki a célközönség?

Lábas Viki: – Amikor megalakult a zenekar, az első menedzserünk megkérdezte, hogy ki a célközönségünk, kinek írjuk a dalokat. A legrosszabb választ adtuk rá, ami egyben a legjobb is: Mindenkinek. Ha megnézzük, akkor látjuk, hogy a közönségünk összetétele nagyon-nagyon vegyes, a kislányok, anyukák, nagymamák is eljönnek koncertjeinkre. Családias az egész közeg és az idősebb korosztály is mindig képviselteti magát. Amit mi játszunk az popzene, amelynek a lényege, hogy populáris legyen és mindenki, megtalálja benne az értéket, tudjon vele azonosulni.

Füstös Bálint: – Amikor elkezdünk egy-egy dalon dolgozni, mindig saját magunkból indulunk ki, és azt próbáljuk megfogalmazni, ami velünk történik. Miután elkészül egy dal, utána kezdünk el azon gondolkozni, hogy ez majd hogy fog színpadon megszólalni. Ez mindig egyfajta terápia és az alkotói folyamat is egyben.

– Min dolgoztok most? Milyen terveitek vannak?

Lábas Viki: – A negyedik album most jelent meg, ezt próbáljuk promózni. Reméljük jövőre is lesz egy jó fesztiválszezonunk, és természetesen utána készülünk még meglepetésekkel.

 

Juhász Márta

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek