Hihetetlen videó: Szingapúrban robotkutyák figyelmeztetnek a távolságtartás fontosságára

Pénteken próbaüzembe állították a Boston Dynamics által létrehozott, Spotnak nevezett robotkutyákat Szingapúrban, akik a távolságtartás fontosságára hívják fel a figyelmet a város különböző pontjain strázsálva – írja a mandiner.hu.

„Tartsuk meg Szingapúrt egészségben! Saját és a körülötted lévők biztonsága érdekében tartsd a legalább egyméteres távolságot! Köszönöm!” – szólnak rá a gyanútlan járókelőkre a sárga robotkutyák.

Tavaly szeptember óta lehet kereskedelmi forgalomban hozzájutni a robotkutyákho, az úgynevezett Spotokhoz. Az eredetileg terepjárásra kifejlesztett robotkutyák tavaly novemberben kerültek először szóba, amikor a massachusettsi állami rendőrség bejelentette, hogy három hónapig helyettesíteni fogják, illetve kiegészítik a járőrök hús-vér kutya kísérőit.

A szingapúri robotkutyákat kamerákkal és elemzőszoftverrel is felszerelték, mégpedig azért, hogy képesek legyenek megbecsülni a járókelők számát. A robotkutyák nem rendelkeznek se arcfelismerővel, se bármilyen személyes adatot rögzítő kiegészítővel. A délkelet-ázsiai városállam lakói június 1-ig a hatályos rendelkezések értelmében csak fontos ügyekben hagyhatják el otthonukat, például élelmiszervásárlás, vagy gyógyszerek beszerzése céljából. A kültéri testedzés is megengedett, de csak magányosan gyakorolható. A közterületeken a maszkviselés kötelező.


Hasonló cikkek