Hódmezővásárhely: cégek összefogásával újulnak meg óvodák

Öt éve a Malom utcai intézményt újították fel, idén pedig a Szeremlei Sámuel Református Óvoda kerül sorra

Sajtótájékoztatón jelentették be a hírt. Megszólalt Hideg Gábor, a Villeroy & Boch Magyarország Kft ügyvezetője, akinek a segítségével, több cég támogatása által és a városvezetés jóváhagyásával megvalósul a vásárhelyi óvodák mosdójának felújítása.

A vizesblokkok karbantartása és modernizálása nagyon fontos, még akkor is, ha látszólag nem kapcsolódik közvetlen a gyermekek fejlesztéséhez. De a higiéniára nevelés valahol ott kezdődik, hogy rendezettek, korszerűek, biztonságosak és egészségesek a körülmények.

Hideg Gábor azt nyilatkozta, hogy a vizesblokkok felújításának programját még az előző városvezetéssel együtt találták ki, és örül, hogy most folytathatják a jelenlegi önkormányzattal együttműködésben, de a még korábban kijelölt intézményekkel foglalkoznak. Így jutottak el a Szeremlei Sámuel Református Óvodáig, ahol ma már meg is kezdődtek a munkák, és szeptemberre, az évkezdésre be is fejezik azokat. Ennek köszönhetően a kicsik már nyugodtan vehetik birtokba a csoportszobákat, játékokat, mosdókat, ha visszatérnek az oviba.

A promenad24.hu értesülései szerint a felújítás még a tavalyi évre volt tervezve, de a 2020-ban elhatalmasodott pandémia a kivitelezést is akadályozta volna, és a cégeknek sem volt elég profitja, hogy támogathassák az összefogást. Ám idén nincs akadálya a renoválásnak. Ráadásul a következő években további intézményeknek szeretnének segítséget nyújtani.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: illusztráció!


Hasonló cikkek