Hófödte Termelői Nap Miskolcon

Egyre erősebben havazott és a vásár végére már összefüggő hótakaróban sétálhattak azok, akik kilátogattak az Erzsébet térre.

Üvegbe zárt finomságok

 

Harmadik évébe lépett a Miskolci Termelői Nap, amit minden hónap 3. vasárnapján rendeznek meg a borsodi megyeszékhelyen. Egyre több érdeklődőt és árust vonz az esemény, a múlt hétvégén is sok termelő kínálta saját készítésű portékáját: házi sajtot, mézet, tésztát, lekvárt, befőtteket, füstölt húsokat, disznótoros finomságokat. Monokról kézműves torták, Encsről saját termésű dióból, mogyoróból, mandulából készült sütemények érkeztek.

 

Disznótoros ínyencség

 

Hónapról-hónapra szélesedik a vásár kínálata: már nem csupán ennivalót, hanem használati tárgyakat is lehetett kapni. A hölgyek kézzel fűzött gyöngysorok közül válogathattak, de egy kosárfonó is kínálta eszközeit.

 

La Giralda zenekar

 

A szervezők forró kakaóval kedveskedtek a látogatóknak, a La Giralda együttes latinos dallamokat játszott, a gyerekek mangalica kismalacokat simogathattak és hógolyó-dobáló versenyben vehettek részt. Budapestről érkezett az Országos Meteorológiai Állomás szakértője, aki mérőeszközöket is hozott magával, és segítségével az érdeklődők kifürkészhették az időjárás alakulását.

Legközelebb február harmadik vasárnapján lesz termelői nap az Erzsébet téren, Miskolc belvárosában.

 

Szöveg és fotó: Vona Ildikó/ PTV


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek