Hófödte Termelői Nap Miskolcon

Egyre erősebben havazott és a vásár végére már összefüggő hótakaróban sétálhattak azok, akik kilátogattak az Erzsébet térre.

Üvegbe zárt finomságok

Harmadik évébe lépett a Miskolci Termelői Nap, amit minden hónap 3. vasárnapján rendeznek meg a borsodi megyeszékhelyen. Egyre több érdeklődőt és árust vonz az esemény, a múlt hétvégén is sok termelő kínálta saját készítésű portékáját: házi sajtot, mézet, tésztát, lekvárt, befőtteket, füstölt húsokat, disznótoros finomságokat. Monokról kézműves torták, Encsről saját termésű dióból, mogyoróból, mandulából készült sütemények érkeztek.

Disznótoros ínyencség

Hónapról-hónapra szélesedik a vásár kínálata: már nem csupán ennivalót, hanem használati tárgyakat is lehetett kapni. A hölgyek kézzel fűzött gyöngysorok közül válogathattak, de egy kosárfonó is kínálta eszközeit.

La Giralda zenekar

A szervezők forró kakaóval kedveskedtek a látogatóknak, a La Giralda együttes latinos dallamokat játszott, a gyerekek mangalica kismalacokat simogathattak és hógolyó-dobáló versenyben vehettek részt. Budapestről érkezett az Országos Meteorológiai Állomás szakértője, aki mérőeszközöket is hozott magával, és segítségével az érdeklődők kifürkészhették az időjárás alakulását.

Standok a vásárban

Legközelebb február harmadik vasárnapján lesz termelői nap az Erzsébet téren, Miskolc belvárosában.

(Fotó: Vona Ildikó/ PTV)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek