Hogy tud egy teherautó háztetőnek ütközni?

Nem is akárhogy, de egy káptalanfai honfitársunknak sikerült a mutatvány

Befejezte a rendőrség egy június baleset vizsgálatát: eszerint a 32 éves káptalanfai férfi 2021. június 29-én a reggeli órákban tehergépkocsival közlekedett a 84-es számú főútvonalon Tapolca közelében, amikor a tilos jelzés ellenére az utat keresztező vasúti átjáróba hajtott.

Fotó: ORFK

Így az vágányon haladó Desiro típusú motorvonat – amely Tapolca irányából Sümeg felé közlekedett – a tehergépjármű bal hátsó részének ütközött. A közlekedő vasúti jármű több mint hetven tonnájának mozgási energiájától az ennél könnyebb teherautó visszapattant, és az egyik fénysorompót kidöntve egy közelben lévő épület tetőszerkezetének ütközve állt meg.

Fotó: ORFK

Azonban itt még nem ért végett az ügy, hiszen az orvosi ellátást követően a 32 éves férfit a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, és ellene a vasúti közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek – tete hozzá a rendőrség.


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek