Hogyan hordja Kálmán Olga a maszkot?

Rosszul, így ugyanis egyrészt magát veszélyezteti, másrészt pedig úgy tűnhet, egyáltalán nem tudja, hogyan kell maszkot hordani.

Jó ellenzéki pártként úgy repült a DK a tömeges oltások körüli anomáliákra, ahogy a légy szokott bizonyos felső talaji képződményekre, ennek egyik fő arca pedig a párt milliós fizetést kapó fővárosi médiatanácsadója, Kálmán Olga lett.

Gyorsan el is ment egy oltópontra, hogy egy egyenes szelfivel demonstrálja, mennyire bátor demokrata volt egyrészt (a név kötelez!), másrészt azt, hogy mennyire nem működik az oltási terv (az egészségügy igen, ezt ő is megemlítette).

Kálmán Olga maszkban. Jól van az úgy? Kép: Kálmán Olga/Facebook

Ez eddig mind szép és jó, hiszen ha nem légyként viselkedne egy ellenzéki párt, még holmi árulónak tekintené a több ellenzéki alakulat. Azonban mint lassan minden jószándékú ellenzéki riposztba, ennek a kivitelezésébe is hiba csúszott.

A maszkot szemüvegesnek ugyanis úgy kell hordania, hogy:

  • a keret alá van behúzva a felső széle, ugyanis ha nincs, az „alászívás” (jelen esetben felülszívás) esélye megnő, másrészt pedig a kilélegzett hő így bepárásítja a lencséket,
  • a minél jobb illeszkedés érdekében az orrnyeregre rá kell szorítani a maszkot az orránál kialakított merevítővel.

Így ugyanis olybá tűnhet, hogy Kálmán Olga nem tudja, hogyan kell hordania a maszkot súlyos járványhelyzetben, még akkor sem, ha csak egy szelfi erejéig hordja azt. Ez pedig majdnem ugyanannyit ér, mintha az orra kilógna.

A kormány ekézése mellett, úgy tűnik, erre már nincs ideje. De nagyon reméljük, hogy 2022 után azért majd lesz ideje erre is.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek