Hogyan kapcsolódnak össze a számok és jellemek a Feng Shuiban?

Sorozatunk előző részében felmerült, hogy vajon mit jelentenek a különböző számok, amelyeket az elemekhez illetve a bágua-rendszer szerinti házrészekhez kapcsol a Feng Shui? A válaszhoz tudni kell, hogy mindenkinek van egy személyes gua (máképpen: kua) száma, ami a hozzá tartozó elemet jelzi. 

A kínaiak a születési dátum alapján határozták meg a gua (kua) számot. Az elemek gua számai és az ugyan olyan gua számú egyén jellemzői azonosak. A hozzá tartozó tulajdonságok, személyiségjegyek jellemzik az adott embert. S mivel minden összefügg, értelemszerűen az illető nem fogja magát jól érezni olyan környezetben, amelynek az eleme negatívan hat az ő személyisége által képviselt elemre.

A kép után megtudhatja, hogy az elemek szerint milyen típuscsoportokat különböztet meg a Feng Shui:

 Feng_Shui_elemek és irányok

Az elemek szerint ilyenek vagyunk a kínai filozófia rendszerében:

FA-elem: A fa eleműek általános jellemzői: minden irányba mutató és terjedő energia szimbóluma is, mely a növekedés, gyors fejlődés, kiterjedés a magasságok, a teremtő erő és újító erő kifejezője is. Jellemzői még a: jóindulat, nagy dolgok jelölője is, naggyá válás, bőség és bőkezűség.

TŰZ-elem: Az ilyen jellegű személynek eléggé ellentmondásos jellemzői vannak. Energiát ad, szenvedélyes, lázba hoz, ugyanakkor felgyújthat, hirtelen lobbanékony. Melegével átmelegít, ugyanakkor fel is emészthet.

FÖLD-elem: Biztos alapot nyújt az ilyen elemű ember:  szilárd és stabil jellemet mutat, melyben kemény munkával táplálja a családot.

FÉM-elem: Az öt elem közül ez a legszilárdabb jellem.  Érdeklődéssel figyeli az anyagi világ szépségeit, ezért önmagából is kihozza a szépséget, jóságot, erkölcsösséget, vagy akár az üzleti sikert.

VÍZ-elem: A víz mozgó vízenergia, mely minden rést teret kitölt, lehet lágy és csendes, mint egy kis patak, de ha túl sok a víz, vigyázni kell mert elönthet mindent: analógiában ez azt jelenti, hogy az ilyen elemű ember, bár kiváló kommunikátor, nem mindig tudja, hol kell megállni…

A személyes gua szám kiszámítását következő cikkünkből megtudhatja. Sorozatunkat ezentúl kéthetente hétvégén találja meg a PannonHirnök oldalán!

Tihanyi-Konda Szilvia

 

Témához kapcsolódó cikkeink:

Lakberendezés a Feng Shui és a gazdagodás szellemében

Az elemek egyensúlya

A tértiszítás jelentősége – Feng Shui sorozat, 3. rész

Hogyan segíthet lakásunk harmonikusabb kialakításában a bágua térkép?

 

Képek forrásaihttp://www.napkapu.comwww.pinterest.com


Hasonló cikkek