Hogyan tehetünk jól az álmaink megvalósulásáért?

Mindannyian másról álmodunk, mást és mást várunk az élettől. Van, aki óriási légvárakat épít, másnak egész picike céljai vannak. Furcsa módon, nem a vágyaink nagysága dönti el azt, hogy mi valósul meg belőlük.

Vannak született vesztesek – míg másoknak minden könnyedén sikerül. Ők vannak kevesebben. Mit tudhatnak ezek az emberek? Sokan próbálták már megfejteni a titkot, mi lehet az oka annak, hogy olyan hatalmas különbségek vannak egyén és egyén között.

 

Miért olyan nehéz elérni céljainkat?

A különbség egyik oka talán abban rejlik, hogy sokan csak álmodoznak céljaikról, de nem tesznek konkrét lépéseket annak érdekében, hogy vágyaikat célokká alakítva azokat meg is valósítsák – esetleg nekifognak ugyan, de nem elég kitartóak.

Másik nagy hiba, amit rendszerint elkövetünk: ha nem hiszünk igazán abban, hogy valóra is válhat, amit szeretnénk, vagy éppenséggel nem is igazán tudjuk, mit és hogyan szeretnénk elérni.

Harmadik nagy gátja álmaink megvalósulásának, ha lelkünk mélyén úgy érezzük, hogy nem vagyunk rá érdemesek. Ezt a legnehezebb felismerni. A tudatalatti mély tartalmai régi hiteinkből, előző életszakaszaink berögződéseiből táplálkoznak és ezeket a belső hiteinket nagyon nehéz kiirtani. Pedig életünk alakulását erőteljesen meghatározzák. Ezért fontos időnként önvizsgálatot tartani és nagyon komolyan átgondolni: hátha éppen a negatív hitrendszerünk akadályozza boldogulásunkat?

Hogyan kapcsoljuk át a tudatunkat nyerésre?

Van, amikor a „hogyan” a kulcsszó. Viszont ennek is megvan a maga veszélye. Előfordulhat, ugyanis, hogy a részletek kidolgozása során már a tervezésben elfáradunk, mert csak az egyre tornyosuló akadályokat látjuk és máris kifogásokat találunk. Ezzel saját magunk ellenségeivé válunk, hiszen a pozitív, reményteljes gondolatainkat gyakorlatilag kiüti a kétely.

Fontos, hogy amikor vágyunk valamire, csak annyira mélyedjünk el a részletekben, ami arra elég, hogy vizuálisan fel tudjuk idézni a vágyott helyzetet. Azzal nem is kell foglalkozni, hogy „jó, jó, de miből lesz rá pénzem?” – Amikor a gondolat megszületik és szavakba tudjunk önteni (még jobb, ha le is írjuk – sőt, beszéljünk róla másoknak is, mert hátha éppen valaki segíteni tud a lehetséges megoldásban!), érdemes le is írni.

Nagyon lényeges képesnek legyünk arra, hogy lelki szemeink előtt lássuk is, mintha már meg is történt volna, amire vágyunk. Ezzel kicsit „becsapjuk” a tudatunkat, de éppen ez kell ahhoz, hogy valódi hitünk és erős elvárásunk legyen a vágyott cél elérésére.

Képek forrása: http://blog.parachutehome.com, http://academyoferudition.com


Hasonló cikkek