Szlovák élvonalbeli hokisok loptak egy szupermarketben

A rendőrség múlt hét óta kutatta két férfi személyazonosságát, akik loptak egy eperjesi (Prešov) szupermarketben. Mint kiderült, a szlovák Extraligában szereplő HC Prešov két védőjéről, a szlovák Ján Ťavodáról és a cseh Dávid Růžičkáról van szó.

A rendőrség tájékoztatása szerint január közepén két fiatal férfi néhány egymást követő nap többször is visszatért egy eperjesi bevásárlóközpontba. Egyikük elemelt néhány üres sörösládát az alkoholos polcoknál, berakta a bevásárlókocsiba, majd a visszaváltógéphez vitte, az ott kapott cetlit pedig a kasszánál beváltotta.

Az elkövetőket néhány nap után sikerült azonosítani: az extraligás HC Prešov két védőjéről, a szlovák Ján Ťavodáról és a cseh Dávid Růžičkáról van szó. A hokisok állításuk szerint fogadásból cselekedtek így.

A két jégkorongozó azonosítására reagált a jégkorongklub is, amely azonnali hatállyal szerződést bontott a játékosokkal. „A HC Grotto Prešov klub elítéli Dávid Růžička és Ján Ťavoda tettét, és azonnali hatállyal szerződést bont velük. Fontos számunkra az eperjesi jégkorong jó hírneve. Játékosainknak példát kellene mutatniuk a fiatal hokisoknak, de az, amit a páros művelt, ellentétben áll a klub értékeivel. Jelenleg megfelelő külföldi pótlást keresünk a helyükre” – írja közösségi oldalán a klub.

Růžička az idény előtt Kassáról érkezett Eperjesre, míg Ťavoda szezon közben csatlakozott az együtteshez.

Forrás: aktuality.sk, parameter.sk

Fotó: Rendőrség (Facebook)

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek