Hőlégballonnal ütközött a fáknak egy lengyel páros a Tátrában

Csaknem szörnyű véget ért a hőlégballonos kirándulás egy lengyel páros számára. A két személyt Tátraotthonnál (Tatranské Zruby) egyenesen a fák közé sodorta az erős szél.

A lengyel állampolgárságú páros csupán pillanatokig élvezhette a hőlégballonozást, ugyanis nem számoltak a térségben tomboló erős széllel. A szél egyenesen a fák közé sodorta őket.

A helyszínre a csorbatói önkéntes tűzoltók vonultak ki, miután értesítették őket a Furkota-völgyben történt balesetről. “A fákon megtaláltuk a hőlégballon széthasadt maradványait, valamint a ballonhoz rögzített kosárt, üresen.” – mondta el Jaro Švorc, a tűzoltók vezetője. A kosárban találtak egy hátizsákot és minden jel arra utalt, hogy a hőlégballon utasai kiestek a kosárból.

A tűzoltók ezt követően kapták azt a meglepő hírt, hogy a lengyel pár saját lábán sétált be a csorbatói sportközpontba, hogy segítséget kérjen.

Forrás: bumm.skčas.sk

Nyitókép: čas.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek