Hollandiában eddig túl sok fehér férfiről neveztek el utcaneveket, most változtatnak ezen

Rotterdam vezetősége úgy döntött, hogy az új utcákat nőkről és a kisebbségekhez tartozókról fogják elnevezni, miután néhány helyi politikus arra panaszkodott, hogy az utcák többsége férfiakról és fehérekről van elnevezve.

A városvezetés ezért egy olyan javaslatot fogadott el, ami azt irányozza elő, hogy még sokszínűbbek legyenek az utcák nevei. A kezdeményezés a demokraták, a zöldek és a munkáspárt közös munkája.

Az utcák nagy részét nyugati férfiakról nevezték el. Ez nem illik a mostani Rotterdamhoz – mondta a Demokraták 66 (D66) párt egyik politikusa, Nadia Arsieni, aki örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a városvezetés rábólintott a kezdeményezésükre.

A sokszínűség áll az előtérben” – mondta a város helyettes polgármestere, Bert Wijbenga. Hozzátette, hogy ezért a nők és az alulreprezentált csoportokba tartozó személyek közül kell kiválasztani azt az embert, akiről elnevezik az új utcát, és ez a későbbiekben is így lesz. Megjegyezte, hogy mindennek ellenére az nem merült fel, hogy a jelenlegi utcaneveket lecseréljék. Mindig lesz hely Rotterdam nagy embereinek – tette hozzá.

Rotterdamban él az egyik legnagyobb migránspopuláció Hollandián belül. A város polgármestere is muzulmán, Ahmed Aboutaleb marokkói migráns volt, mielőtt városvezető lett belőle.

A szélsőséges iszlám tanokat hirdető NIDA nevű iszlám párt is egyre népszerűbb lett. A baloldal a győzelem érdekében még szövetségre is lépett velük. A felfelé ívelő népszerűségüknek az vetett véget, hogy az iszlám párt egyik közösségi oldalon közzétett bejegyzésében Izraelt az Iszlám Államhoz hasonlította.

Forrás: 888.hu


Hasonló cikkek