Holnap kezdődik az Irodalom Éjszakája

Idén is megrendezésre kerül az Irodalom Éjszakája, mely formabontó stílusban hozza közelebb a világirodalmat a könyvbarátokhoz: egyetlen éjszaka alatt 23 ország 23 szerzőjének műveiből olvasnak fel színészek olyan helyszíneket, melyek nem kötődnek az irodalomhoz. 2020-ban a koronavírus miatt kialakult helyzetben az esemény még formabontóbb lesz, hiszen ezúttal a felolvasás online fog történni az Örkény Színház ismert vagy titkos helyiről, a korábban rögzített felvételeknek a premierje június 24-26 között lesz este hét órakor. Az Irodalom Éjszakája idei témája: TITOK.

Debrecenben június 26-28 között szabadtéri felolvasások lesznek a város különböző helyszínein.

A debreceni felolvasásom helyszínéhez térkép nyomtatható, és mind a két városban történő eseményhez játékot is hirdettek, ahol értékes könyvcsomagokat lehet nyerni.

Az első Irodalom Éjszakáját 2006-ban rendezték Prágában, magyarországi honosítását a Cseh Centrum kezdeményezte. 2019-től a főváros mellett Debrecen is részt vesz az eseményen.

Forrás és további információ a rendezvényről: az Irodalom Éjszakája Facebook oldala


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek