Megjelent Holocsy Katalin első hangoskönyve

Talán nem léteznek olyan gyerekek, akik ne szeretnék a fantáziájukat megmozgató, őket különös világba kalauzoló meséket. Amíg nem tudnak olvasni, a szüleiktől várják el a tolmácsolást, de gyakran sajnos mindhiába. Jó hír, hogy Fellinger Károly, a A kincsesláda című kötetének csodálatos meséivel, Holocsy Katalin színművész hangoskönyve ezentúl őket is gazdagítja.

„Fellinger Károly, felvidéki költő, író, néprajzkutató A kincsesláda című mesekönyvének tartalmát nemrég hangoskönyv formájába öntöttem. Ő a saját szülőföldje, a Mátyusföld mesekincsét gyűjtötte össze és dolgozta fel, ízes, népi humorral és lebilincselően érdekes kacskaringókkal színesítve. A lányaimon kívül nekem is nagyon megtetszettek ezek a nem mindennapi témájú mesék. Hanna 10, Róza pedig 8 éves, így már mindketten önállóan és szívesen olvasgatnak. Mi tagadás, pici koruktól kezdve rengeteget meséltem nekik. Utazásaink során is mesemondással és énekléssel kötöttem le a figyelmüket. Amikor elfáradtam, nekem is kapóra jött volna egy hanghordozóról lehallgatható mesecsokor” – magyarázta Holocsy Katalin színművész.

Mivel az utóbbi időben a Jókai Színházban kevés feladata volt a színésznőnek, tavaly beérett a hangoskönyv megjelentetésének gondolata, s annak elkészítésére maradt végre elég ideje. Az otthoni könyvespolcukon helyet kapott rengeteg szép mesekönyv közül azért éppen A kincsesládára esett a választása, mert az abban szereplő Napsugárkisasszony című mese Illésházán játszódik.

„A Dunaszerdahelyi járásban található Illésháza az idejekorán elhunyt édesapám szülőfaluja, s ott is van eltemetve. Emiatt tudatosult bennem, hogy azzal együtt Fellinger Károly többi meséjét is fel kell dolgoznom. Tavaly a The Art ügynökség e célra pályázott, s elnyerte a Kisebbségi Kulturális Alap – Kultminor anyagi támogatását. Ennek köszönhetően ősszel Farnbauer Péter komáromi stúdiójában felmondhattam a nagyszerű meséket. A hangoskönyvem a komáromi Diderot könyvesboltban kapható, illetve annak webshopjában utánvétellel is megvásárolható. A borítóját Schall Eszter grafikus illusztrálta, a hátlapján pedig a lányaimról és rólam mesélés közben készített fotó látható” – árulta el a további részleteket.

A hallgatóság a tanulságos, izgalmas történeteken és az Illésházára, Vágsellyére, Vágfarkasdra, Kismácsédra, Szencre, Zsigárdra, Hidaskürtre, illetve az e helységek környékére jellemző népszokásokon kívül biztosan élvezi majd a szerző sajátos humorát is.

Forrás: ma7.sk

Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek