Hordónyi ötletet hoztunk ma számodra!

Van egy-két felesleges, porlepte hordód a raktárban, amely csak a helyet foglalja? Semmiképp se tedd ki lomtalanításkor, hiszen tengernyi kreatív dologra alkalmas!

Kisszekrény – hordóból

Ha igazán alkotói kedvedben vagy, akkor fűrész segítségével óvatosan vágj ki belőle egy négyzet alakot. Miután ezzel megvagy, hogy sima felületet kapj, alaposan csiszold át dörzspapírral a kivágott részt és az eltávolított darab széleit is.

Ezt követően vegyél kézbe néhány szöget vagy csavart és a hordó belsejében finoman helyezd el tetszés szerint úgy, hogy alkalmas legyen polcok felhelyezésére. Akár több szintű szekrényt is kialakíthatsz. Ahhoz, hogy elég hely legyen a tárgyak számára, figyelj rá, hogy ne kerüljenek egymáshoz túl közel a csavarok.

Polclapnak bármilyen sima felületű lap megfelelhet, amely passzol a hordó méreteihez és elég teherbírása van.

Itt akár be is fejezhetnéd a munkát – a nyitott szekrényben egyébként remekül mutathatnak a borospalackok -, de ha szeretnél, csinálhatsz neki ajtót is. A kivágott darab, ha elég szorosan illeszkedik eredeti helyére, akkor akár önmagában is megáll. Így csak egy kis fogantyút lesz érdemes rá felszerelned, hogy könnyebben ki tudd húzni a helyéről. Erre a feladatra szinte bármi alkalmas – akár egy fémdarab ízléses meghajlításával is kivitelezhető.

Ha mégsem elég passzentos, akkor néhány mágnes felragasztása az elemekhez megoldhatja a problémát. Bonyolultabb, de biztosabb módszer egyszerű zsanér használata, amelyet bármelyik barkácsboltban beszerezhetsz.

A hordó akár asztalnak is tökéletes

Ízléses dohányzóasztalt készíthetsz a hordó tetejének levágásával. A levágott hordó tetejére bármilyen sima felületű lapot felszerelhetsz szögekkel. Ha ügyes vagy, akár üveglapot is alkalmazhatsz. Az üveg megfogatása azonban munkaigényesebb feladat. Fúrj sűrűn apró lyukakat a hordó tetejénél, amelybe fadugókat vagy akár parafákat is belehelyezgethetsz. Erre bátran ráteheted az üveget – minél több tartóelemet használsz, annál stabilabb lesz a szerkezet.

Ha sok vendég számára szeretnél asztalt készíteni, akkor két hordóra lesz szükséged. A hordók tetejére szintén egy egyszerű, sima felületű falap fog kelleni, amelyet egyszerű csavarokkal rögzíthetsz.

És ezzel még nincs vége – további használati- és dísztárgyak hordóból

Ha nem akarsz nagyon barkácsolni, de mégis alkotói kedvet kaptál, vegyed elő a vésőt és faragj az oldalába mintákat. Az eredmény lenyűgöző és kert bármelyik részében jól mutat.

A hordó tetejébe kör alakú lyukat vésve nagyszerű napernyőállványt kaphatsz! Érdemes azonban ügyelni rá, hogy mindkét oldalra fúrjál üreget és viszonylag szorosan tartsa a napernyőt. Így ha felkap a szél, akkor is stabilan a helyén marad az ernyő.

A hordót keresztbe vágva és a földbe mélyesztve látványos virágágyást barkácsolhatsz. Nem muszáj a földbe ásnod – akár talpakat is felszerelhetsz neki. Itt azonban vigyázni kell, hogy a föld nagy súllyal bír, könnyen eltörhetnek a gyenge lábak.

Tehát, lényeg a lényeg, semmiképp ne adj tovább feleslegesnek hitt hordódon, mert bármikor jól jöhet – félbevágva, kibélelve még akár a háziállatod kedvenc fekhelye is lehet!


Hasonló cikkek