Hosszú börtönbüntetés vár a Salgótarjánban halálos balesetet okozó fiatalra

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze vádat emelt az ellen a 17 éves fiú ellen, aki 2020 augusztusában megszökött a javítóintézetből, majd novemberben drogok és nyugtatók hatása alatt  Salgótarjánban tragikus közlekedési balesetet okozott, melyben egy idős házaspár mindkét tagja életét vesztette.

A vád szerint a 17 éves fiú 2020. november 12-én éjjel Karancslapujtőn egy ház előtt beindított egy rossz műszaki állapotban lévő, lapos gumiabroncsú személygépkocsit, és azzal Salgótarjánba indult.

A korábban elfogyasztott pszichoaktív anyagoktól és erős nyugtatóktól bódult állapotban vezette a járművet, amivel hajnalban állapota és vezetési járatlansága miatt a megyeszékhelyen egy parkoló autónak ütközött, majd 8 óra után a 21. sz. főút Salgótarján lakott területén kívül átvezető szakaszán két ember halálát okozta: egy balra ívelő útkanyarulatba a megengedettet meghaladó, egyben a nedves, csúszós aszfaltburkolathoz képest eltúlzott, 110-115 km/h sebességgel haladt be, a záróvonalon áttért a szemközti forgalmi sávba és ott frontálisan összeütközött egy szemből szabályosan érkező, egy idős férfi által vezetett személygépkocsival.

Az ütközés következében az idős férfi és a mellette ülő felesége a helyszínen elhunyt, a vádlott könnyebben sérült, a járművek súlyosan megrongálódtak.

A baleset oka az volt, hogy a vezetői engedéllyel nem rendelkező fiatalkorú vádlott a vezetési képességre hátrányosan ható szerek befolyása alatt állva a műszaki- és biztonsági követelményeknek meg nem felelő járművel a megengedett sebességet túllépve haladt – közölte az Ügyészség és hozzátették: a baleset után letartóztatásba vett fiatalkorú ellen a közlekedési ügyész halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és jármű önkényes elvétele miatt emelt vádat, melyben hosszú börtönbüntetést és járművezetéstől, valamint közügyektől eltiltást indítványozott. Továbbá megfizettetnék a vádlottal a nyomozás során felmerült 881.253,- Ft bűnügyi költséget is.

Kiemelt fottónk illusztráció!

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek