Hosszú kimaradás után újraindult a Régiségvásár Miskolcon

Tavaly novemberben volt az utolsó ilyen esemény Miskolc főutcáján. A járványügyi korlátozások most lehetővé tették, hogy június első vasárnapja megint a régiségeké legyen

Az elmúlt évek során hagyománnyá vált: minden hónap első vasárnapján Régiségvásárt tartanak Miskolc belvárosában. Akik kedvelik a régi tárgyakat és figyelemmel kísérték ezt a borsodi eseményt, láthatták amint egyre népszerűbbé vált, és folyamatosan növekedett a vásár mérete. Most azonban hat hónapot kellett várniuk a régiségek szerelmeseinek, hogy ismét válogathassanak antik könyvek, régi hanglemezek, letűnt korok emléktárgyai, használati eszközei között.

Festmények a Régiségvásáron (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Június 6-án az időjárás is kedvezett a szabadtéri programnak. Gyönyörű napsütésben sétálgathatott az a rengeteg vásárló, akik nem csak a Széchenyi utcát, hanem a keresztutcákat is ellepték. Szép számmal jöttek árusok is, ők bőséges kínálattal érkeztek festményekből, könyvekből, asztali órákból, régi vasalókból, porcelán-, üveg- és fémtárgyakból, hímzett ingekből, különböző történelmi korokból származó papírpénzekból, érmékből, fegyverekből.

Utcakép (Fotó: Vona Ildikó/PannonHírnök)

Régi dísztárgyak, szőttesek, bútorok mellett egyre gyakrabban megjelennek napjaink kereskedői is az ilyen rendezvényeken. Most is lehetett kapni termelői mézet, házi sajtot, lekvárt, kézzel készített gyöngysorokat, szőnyegeket.

Mivel maszkot már nem kell használni a közterületeken, így a vásározók számára sem volt kötelező – ahogy a védettségi igazolvány megléte sem, anélkül is látogatható volt a mostani Régiségvásár.

Porcelán- és fémtárgyak (Fotó: Vona Ildikó/PannonHírnök)

Néhány énekes-hangszeres zenész már kiállt az utcára és előadott pár produkciót, azonban a vásár keretein belül még nem tarthattak nagyobb szabású, szervezett zenés rendezvényeket.

Legót vegyenek! (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Ahogy az elmúlt évek során megszokhattuk, a villamosok ezúttal sem közlekedtek a vágányokon, helyettük autóbuszok szállították kerülő útvonalon az utasokat. Így aztán semmi sem zavarhatta a vásárlókat, kellemesen sétálgathattak a sok gazdára váró, régi holmi között.

Szobrok a vásárban (Fotó: Vona Ildikó/PannonHírnök)

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek