Hosszú sorok alakultak ki, miután kiderült, előzetes regisztráció nélkül oltanak Pozsonyban

A szlovák fővárosi nagy kapacitású oltóközpont előtt hosszú sorok alakultak ki, miután bejelentették, előzetes regisztráció nélkül is beoltják az érdeklődőket. Az embereket még a hosszú várakozási idő sem tántorította el.

„Nagyon örülünk, hogy az emberek így reagáltak. Telt házasak vagyunk. Nyilvánvaló, hogy az emberek többségének nem felel meg a regisztráció” – mondta Tomáš Szalay, a Pozsony Megyei Önkormányzat egészségügyi osztályának igazgatója.

A digitális váróteremben július ötödikéig, hétfőig mintegy 50 ezren várakoztak a vakcina első dózisára, 210 ezren pedig a másodikra. „Mindenkit beoltunk. Vakcinából van elég, délután viszont kevesebb lesz az orvosunk” – mondta Szalay azzal, hogy napi 4 ezer ember beoltására van elegendő kapacitásuk.

A sorokban oltásra várakozó gyerekeket előre engedték. A 12–18 éves korosztályból jelenleg 8 ezren várakoznak az oltás első, 28 ezren a második dózisára.  „Feltételezzük, hogy az oltás iránti érdeklődés összefüggésben állhat a kormány elfogadott intézkedéseivel, de a többi EU országokban érvényes szabályokkal is, amelyek más feltételeket állítanak az oltottak és az oltatlanok elé” – nyilatkozta Lenka Štepáneková, Besztercebánya megye szóvivője.

„Jövő hét szombaton és vasárnap Pfizerrel oltunk, és ismét lehetőséget kínálunk majd arra, hogy az emberek regisztráció nélkül érkezzenek” – tette hozzá Szalay.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: JOJ TV, ujszo.com, noviny.sk

Fotó: TASR/AP-felvétel


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek