Hová szeret visszahúzódni egy Skorpió? – Folytatódik Lakberendezési Asztrológia sorozatunk.

Ha volt már Skorpió jegyű ismerősünk, akkor tudjuk, hogy e jegy szülötte mindig valamilyen titkot rejteget. Ám, ha a barátjává fogad, mély és intelligens beszélgetések során kerülhetünk közelebb hozzá. Az ellenségei azonban jobban teszik, ha messziről kerülik a fészkét…

Nehéz kiismerni, ugyanakkor ő nagyon is kutakodó természet. Az intuíciója nagyon erős, jó megfigyelő, és rendkívül intelligens jegy. Ezért képes jó anyagi helyzetbe kerülni, üzletemberként is igen sikeres lehet – ami szintén hatással van az otthona berendezésére, hiszen a jómódnak látszódnia kell… Ha valakit meghív magához, az komoly dolog.

moroccon style

A Skorpió nappalija elvarázsol

A Skorpió szereti a különleges és bonyolult tárgyakat, tehát nem a minimalizmus híve. Kedveli a különlegességeket, a kézzel készített érdekes felületű és anyagú tárgyakat. Különleges vonzódást érezhet a „mesés Kelet” tárgyai iránt, valószínűleg utazásai során Marokkó, Egyiptom, Törökország piacait is bejárta már, s onnan sok emléktárgyat hozott, melyek lakását ékesítik és misztikus jelleggel ruházzák fel azt.

Az étkezésekre ugyanakkor nem fordít nagy hangsúlyt, tehát nála nincsenek nagy vacsorapartik, ünnepi fogadások. Ennek megfelelően a konyha valószínűleg nem jelenti a Skorpió otthonának fókuszpontját, és méretében sem akar lenyűgözni senkit. A Skorpió sokszor észre sem veszi, hogy éhes, de ha mégis, csak éppen bekap valamit és teszi tovább a dolgát.

Misztikus magány a hálószobában és a fürdőben

Egy Skorpió magában hordozza a „hideg” (mert távolságtartó) és a „vizes” jellemzőket is (mert érzékeny), ugyanakkor szenvedélyes lehet, bár ezt általában igyekszik visszafogni, de legalábbis titkolni.  Szilárd víz-jel: ez a jég, tehát kemény is: jégpáncéllal védi magát.

Kivéve akkor, ha végre elengedi magát, és szabadjára engedi az érzékiségét. Emiatt is fontos számára a hálószoba nyugalma, szeret elvonulni és megfelelő (luxus) körülményeket teremteni a magány vagy a pásztorórák perceihez, ahol érzéki és szenvedélyes lehet.

French country bathroom ideas

A fürdőszoba is központi helyiség egy Skorpió számára – annál is inkább, mert víz jegyűként szereti a hosszadalmas elmerülést egy nagy kád forró vízben: a fürdőkádgyártók nagy örömére, ennek szereti is megadni a módját.

 

Forrás:

http://www.architectureartdesigns.com, http://thewallpaper.co, http://www.almaimotthona.hu


Hasonló cikkek