Hungarian Darts Trophy – Továbbjutottak az elmúlt négy év világbajnokai

Az előző négy vb győztese, az angol Rob Cross, a holland Michael van Gerwen, a skót Peter Wright és a walesi Gerwyn Price is nyolcaddöntőbe jutott a Papp László Sportarénában vasárnapig tartó Hungarian Darts Trophy versenyen, amely a legnagyobb sportági világszervezet, a PDC első magyarországi eseménye.

Közülük két játékost azért megérintett a kiesés szele: Cross és a vb-címvédő Price egyaránt 2-4-ről fordított 6-4-re a maga mérkőzésén. Az egész nap legszínvonalasabb összecsapását pedig az ugyancsak 6-4-re diadalmaskodó Van Gerwen vívta az északír Daryl Gurneyvel, ugyanis mindkét játékos százas körátlag felett zárt, de a befejezéseknél a PDC háromszoros világbajnoka koncentrált jobban.

Magyarország eddigi legrangosabb és legnívósabb darts-versenyén a sportágra jellemző remek hangulat uralkodott hangos énekléssel és szurkolással. Rengeteg drukker érkezett jelmezben, nem kevesen varázslóként, de ők végül szomorúan távoztak, mert kedvencük, a Wizard becenevű ausztrál Simon Whitlock a vártnál gyengébben játszva – átlaga 90 alatt maradt – 6-4-re kikapott honfitársától, Damon Hetától. A meccsek végén nem maradhatott el az ugrálás sem a PDC-versenyekről jól ismert számra, a Planet Funktól a Chase the Sunra.
Vasárnap a 13 órakor kezdődő programban a nyolcaddöntő szerepel, a legjobb nyolc végső küzdelme pedig 19 órától lesz.


Hasonló cikkek