Húszezren a Kassai Repülőnapokon

Megközelítőleg 20 ezer látogató vett részt a 2019-es Kassai Repülőnapokon. A rendezvény az idén bővült, már két napon át várták érdekes és látványos programok a város repülőterére kilátogatókat.

A rendezvényt második éve a Kassa megye támogatásával zajlik. Lenka Vargová Jurková, a Košice Región Turizmus megyei idegenforgalmi szervezet igazgatója közölte, a hétvégén körülbelül 20 ezer látogató érkezett nemcsak az ország különböző részeiből, de Magyarországról és Lengyelországból is. „A program valóban gazdag volt, a szlovák, cseh, lengyel és magyar pilótáknak köszönhetően hihetetlen show-t láthattunk a levegőben.” – mondta.

A korábbi években a rendezvény kisebb volt, s egy napon át zajlott a Kassai Aeroklub szervezésében. Az idén a megyei önkormányzat nagyobb összeggel támogatta az eseményt, amely így kétnaposra bővült. „Könnyebb lett eljutni a helyszínre, a biztonságon is sikerült javítanunk, tehát a rendezvény minősége évről évre javul. Hiszem, hogy ez a tendencia a jövőben is folytatódik majd.” – mondta Vargová Jurková hozzátéve, tavaly mintegy 15 ezren látogattak ki a repülőtérre.

A szervezők szerint jelenleg a Kassai Repülőnapok a legnagyobb ilyen jellegű kelet-szlovákiai rendezvény. Az idei program legnagyobb érdeklődésre számot tartó pontjai között kiemelték Veres Zoltán műrepülő műsorát, Imreh Lajos show-ját Mi-2 helikopterén, a Black Hawk helikoptereket és számos történelmi és modern repülőgépet, vadászgépet.

A látogatók a látványos légibemutatók mellett kipróbálhatták az ejtőernyőzést – ahogy azt tette Rastislav Trnka megyeelnök is –, valamint sétarepülésen vehettek részt, és hőlégballonozhattak is.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek