Húszmillió eurós fejlesztés az ÓAM Ózdi Acélművek Kft.-nél

Húszmillió euró értékű technológiai, környezetvédelmi fejlesztés és kapacitásbővítés indul az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. henger- és acélművében jövőre

Bartha Imre, az ÓAM ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a 2018-ban elkészülő beruházásnak köszönhetően a kohászati társaság százzal növelheti a jelenlegi 450 fős foglalkoztatott létszámát. Emellett várhatóan ezres nagyságrendű foglalkoztatás-bővülést generál a beszállítók körében is.
A főleg hengerelt acélipari termékeket gyártó cég kapacitása a tervek szerint a fejlesztést követően a mostani évi 200 ezer tonnáról 300 ezer tonnára nő. A termékek hatvan százalékát hazai felhasználóknak értékesítik, negyven százalékát exportálják.
A társaság közleményében a fejlesztést a magyar-német gazdasági kapcsolatok újabb sikertörténetének nevezi, amely a magyar kormány, Orbán Viktor miniszterelnök és Max Aicher tulajdonos “konstruktív együttműködése” eredményeként valósul meg.
A német Max Aicher GmbH & Co. az ÓAM Kft. vagyonát privatizáció keretében, 1997. május 23-án vásárolta meg. A Max Aicher vállalatcsoport építőipari, ingatlanforgalmazási, acélipari és környezetvédelmi vállalkozásaival van jelen Európa piacán.
A nyilvános adatbázis szerint a kft. nettó árbevétele 71,81 millió euró volt tavaly az egy évvel korábbi 76,84 millió euró után.  A cég 2014-ben 2,59 millió euró veszteséget ért el, ami 2015-ben 4,03 millió euróra emelkedett.
Az ügyvezető tájékoztatása szerint az idén 95 millió euró forgalommal és 10 millió euró nyereséggel számolnak.


Hasonló cikkek