Huszonnyolc páros nevezett a Savaria Nemzetközi Táncverseny keretében meghirdetett latin világkupára

Huszonnyolc ország legjobb párosa nevezett a Savaria Nemzetközi Táncversenyre, amelyet ötvenkettedik alkalommal rendeznek meg a hétvégén Szombathelyen az AGORA Művelődési és Sportházban – közölték az MTI-vel a szervezők kedden.

A szombati versenyen Magyarországot az Andrea Silvestri és Váradi Marina alkotta páros képviseli, a rendezvény a nemzetközi táncsport szövetség WDF Latin Világkupája lesz – tájékoztatott Novák Edina, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ munkatársa.

A latin világkupán felsorolása szerint a magyar páros mellett Lettország, Szlovákia, Németország, Portugália, Ausztria, Szerbia, Anglia, Kanada, Oroszország, Azerbajdzsán, Dánia, Románia, Malajzia, Kirgizisztán, Spanyolország, Szlovénia, Ausztrália, Lengyelország, Olaszország, Finnország, Belarusz Köztársaság, Moldova, Japán, Albánia, Bulgária, Görögország és Izland egy-egy párosa méri majd össze a tudását.

Hozzátette: az idei világkupa versenyzőin kívül a nézők először láthatnak Szombathelyen kerekesszékes versenyt, Szombathely, a “segítés városa” első alkalommal ad otthont a Savaria Kerekesszékes Tánccsoport Freestyle Solo Nyílt Országos Bajnokságnak.

 

Vélemény, hozzászólás?