Hyballa: „Meg akartam nyerni a kupát a DAC-cal”

A holland sajtónak nyilatkozott távozásáról Peter Hyballa, a DAC volt vezetőedzője. A 44 éves tréner elmondta, szerette volna megnyerni a Slovnaft Cup-ot a sárga-kékekkel.

A holland Voetbal International portál is beszámolt róla, hogy a DAC szerződést bontott Peter Hyballa vezetőedzővel. Világi Oszkár klubtulajdonos azzal indokolta a lépést, hogy Hyballa szerződése május 31-én lejár, és a nyári felkészülés zökkenőmentes indulása érdekében már most új edzővel vágnak neki a tavaszi szezonnak. „3. helyen álltunk a bajnokságban, útban az EL-szereplés felé, a kupában pedig a negyeddöntő várt ránk. Meg akartam nyerni a kupát a DAC-cal. Decemberben beszéltem a tulajdonossal a szerződésemről, és jeleztem, hogy nyáron szeretnék továbblépni, de előtte a célom a kupagyőzelem, s továbbra is együtt fogok élni a csapattal és a szurkolókkal. Ő végül azt javasolta, hogy akkor azonnal váljanak el az útjaink.”

Hyballa szép emlékeket őriz a dunaszerdahelyi időszakról. „Nagyon sokat elértünk a szakmai stábbal. Ez a klub illik hozzám. Övék a legjobb szurkolótábor Szlovákiában. Olyan edző vagyok, aki szeret tehetségekkel dolgozni, aki egy vonzó játékstílust képvisel, és mindezt érzelmekkel telve. A DAC-nál sok mindent elértünk, nagyon sikeresek voltunk. Kelet-Európában megismerték a nevem. Az ottani klubok nagyon kíváncsiak a gegenpressing stílusra, mert még nem ismerik túl jól.” – mondta Hyballa a holland lapnak.

Hyballa Kelet-Európa mellett Németországban és Hollandiában is el tudja képzelni a folytatást: „Hollandia az otthonom és Németország is az otthonom, ismernek már. Szóval nyitott vagyok erre. Ha abszolút a topon vagy, akkor edzőként is tervezheted a karrieredet. Ha valaki az én kategóriámba tartozik, akkor sosem tudhatja, mi következik. De legalább ismét ott vagyok a piacon.”

Hyballa saját bevallása szerint nem az az ember, aki szeret pihenni. „Nem vagyok egy nyaralós típus. Három nap után a strandon már azt kérdezem: hol a labda? Szívvel-lélekkel dolgozó edző vagyok, szeretek a játékosokkal foglalkozni. Mielőbb szeretnék újra dolgozni.” – nyilatkozta Hyballa.

Forrás: bumm.sk, vi.nl,


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek